Hírek

Ne rabold el Drakula lányát! – Abigail előzetes

abigail-alisha-weir
Abducting Abigail

Végre fény derült a Sikoly 5 – 6. rendezőinek Universal-vámpírhorrorjára, amiben váratlan és véres fordulatot vesz egy fiatal balerina elrablása.

Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett azaz a Radio Silence tagjai 2019-ben törtek fel a horrorfilmes szcéna csúcsára az Aki bújt című horrorvígjátékkal Samara Weaving-gel a főszerepben. Pár évvel később pedig képesek voltak a Sikolyba is új vért pumpálni a számozás nélküli ötödik és a hatodik résszel. Ezután logikus lett volna egy hetedik rész elkészítése, viszont a duó inkább átnyergelt a Universalhoz, hogy megvalósíthassák legújabb saját ötleten alapuló projektjüket, ami az előzetes híresztelések szerint részben Lambert Hillyer 1936-os horrorján, a Drakula lányán alapszik.

A rövid ismertető szerint egy csapat bűnözőjelölt elrabolja egy hatalmas alvilági figura 12 éves balerina lányát, és mindössze annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtése érdekében, hogy megfigyeljék a lányt 24 óráig.

Viszont az elszigetelt kastélyban a fogvatartók lassan hullani kezdenek, mikor legnagyobb rémületükre rádöbbenek, hogy nem egy átlagos kislánnyal vannak összezárva.

Az előzetes egy humoros hangvételű, vérben és belsőségekben gazdag szörnyhorrort ígér, ami az egyhelyszínes koncepciójával leginkább a korábban említett Aki bújt-ra emlékezet, csak itt egy őrült família helyett egy vámpírkislány vadászik hőseinkre. Főszerepben a legújabb Sikoly filmek főszerepét alakító Melissa Barrera-t láthatjuk viszont, akit pont másfél hónapja rúgtak ki a készülő hetedik felvonásból, de szerencsére az Olpin-Gillett páros magával hozta saját projektjükbe. A forgatókönyvért a Sikoly 5 – 6.-ot is író Guy Busick és A gyermek társírója, Stephen Shields felelt, a színészgárdát pedig erősíti még Dan Stevens, Kathryn Newton, Giancarlo Esposito, Alisha Weir, William Catlett, Kevin Durand valamint a tavaly tragikusan fiatalon elhunyt Angus Cloud, akinek ez lesz egyik utolsó filmje.

Az Abigail április 24.-én érkezik a magyar mozikba.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com