Hírek

Négy filmbe vágná Kevin Costner készülő westernopuszát

James Cameronhoz hasonlóan ambiciózus filmtervvel állt elő Kevin Costner: a Horizon könnyen lehet, hogy rögtön tetralógiaként kerül a mozikba.

Ha az emberek panaszkodnak, hogy James Cameron két filmje közt eltelik egy évtized, mit szóljunk Kevin Costnerhez? Az elsősorban színészként ismert alkotó rögtön első rendezésével letarolta a díjszezont: a háromórás Farkasokkal táncoló rögtön elhozta számára az Oscar elismerését 1991-ben. Hat évvel később mutatták be második filmjét, A jövő hírnökét, ami nemcsak anyagi, de kritikai bukás is volt. 2003-ban láthattuk legutoljára a kamerák mögött: a Fegyvertársak című western már egy sokkal elismertebb alkotás lett.

Közel húsz év után vág bele Costner újra a rendezésbe, jelenlegi projektje pedig annyira nagyszabású, hogy könnyen lehet, nem egy, hanem mindjárt négy filmben mutatják be. A Horizon címre hallgató produkció szintén western lesz, egészen pontosan a polgárháború előtti és utáni amerikai nyugat terjeszkedéséről és benépesítéséről szólna, és 15 évet ölelne át.

A Yellowstone című sorozattal újból csúcson lévő Kevin Costner új filmje jelenleg a Warner Bros. és a New Line Cinema égisze alatt készül, a tervek szerint a négybe vágott filmet háromhónapos eltéréssel mutatnák be a mozikban. „Ezek mind különböző filmek, amelyek kapcsolódnak egymáshoz, így alakítanak ki egy sagát” – állította a színész-rendező. Costner még azt is hozzátette, a

készülő projektje a kor megpróbáltatásait mutatja be, és nagyon hangsúlyosak lesznek benne a női karakterek.

Az első film produkciója már zajlik, a folytatások várhatóan 2023 áprilisától forognak. A hihetetlenül nagyszabású projekt kapcsán Kevin Costner elmondása szerint hatalmas nyomás van rajta – „a film mérete egy valódi hegyomlás.”

A Horizon stábját olyan színészek erősítik, mint Sienna Miller, Michael Rooker, Luke Wilson, Sam Worthington, Isabelle Fuhrmann, Abbey Lee, Jena Malone, Thomas Haden Church, Will Patton és természetesen Kevin Costner.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com