Hírek

Négy magyar alkotást vetítenek a luxemburgi CinÉaston

ernellaNégy magyar alkotást is vetítenek a közép- és kelet-európai filmeknek szentelt luxemburgi CinÉast filmfesztiválon, amelynek fődíjáért a Tiszta szívvel is indul.

Az október 6-án kezdődő, a hajdani keleti blokk 18 országának 100 új alkotását felvonultató szemlét a patinás Cinémathéque mellett közönségtalálkozókkal, kiállításokkal és koncertekkel együtt további 15 helyszínen rendezik meg.

A fesztivál közönségszavazás útján kiosztott fődíjáért indul Till Attila Tiszta szívvel című akcióvígjátéka, amely Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, valamint versenyez az Európai Filmakadémia jelöléseiért is. – olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap keddi közleményében.

Meghívást kapott a CinÉast idei válogatásába továbbá Fekete Ibolya száz éven átívelő négygenerációs története, az Anyám és más futóbolondok a családból, Hajdu Szabolcs Karlovy Vary fődíjas kamaradrámája, az Ernelláék Farkaséknál, valamint Szász Attila Félvilág című tévéfilmje is, amely a budapesti éjszaka egykori királynője, Mágnás Elza kurtizán utolsó napjainak történetét mutatja be Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com