Hírek

Négy Wes Anderson rövidfilmmel vár a Netflix

A Netflix igazi különlegességgel készült a Wes Anderson rajongóknak. Az ikonikus vizuális világok örök teremtője ezúttal négy rövidfilmmel érkezett; ezek pedig már láthatók is a Netflixen!

Termékeny időszakot él Wes Anderson. Az alkotótól általában pár évente kapunk új filmet, idén azonban többszörösen is megünnepelhetjük a különc és egyedi látásmóddal operáló rendezőt.

Az Asteroid City című egészestés film mellett ugyanis másik négy rövidfilmet is elkészített Anderson az idei évre. Ráadásul ezeket már meg is nézhetjük a Netflixen.

Az alkotótól megszokottan ezúttal is Hollywood krémjét találjuk a darabokban, természetesen a megszokott szereplőgárda egyes alakjait is beleértve. Újoncnak számít – már ami a rendezővel való kollaborációt illeti – Benedict Cumberbatch és Richard Ayoade, míg a további főbb szerepekben olyan színészeket találunk, akik dolgoztak már korábban Wes Andersonnal. Ben Kingsley, Rupert Friend, Ralph Fiennes és Dev Patel azok, akik ismét a rendező kamerája elé álltak. Ráadásul több rövidfilmben is szerepelnek, sőt van, amiben egyszerre több karakter bőrébe is belebújnak.

A rövidfilmek mindegyike egy Roald Dahl regény vagy novella feldolgozása, ismertebb és kevésbé híres történetekre egyaránt számíthatunk. Az adaptált brit író és Anderson egyébként stílusban hasonló világot teremt meg, így tökéletes párosításnak ígérkeznek az alkotások.

Íme az első rövidfilm előzetese Cumberbach főszereplésével, amelyik az idei Velencei Filmfesztiválon debütált kedvező fogadtatással.

The Wonderful Story of Henry Sugar

A további három alkotás a The Swan, a The Rat Catcher és a Poison. Mind a négy darab elérhető már a Netflix kínálatában.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!