Hírek

Negyedik évad is lesz A szolgálólány meséjéből

A szolgálólány meséje Margaret Atwood regényét már rég túllépte, most a negyedik szezonra készülhet.

A Hulu a házigazdája az utóbbi évek egyik legtöbb diskurzusát inspiráló sorozatának. Margaret Atwood A szolgálólány meséjét még 1985-ben adta ki regényként, és az 1990-es filmadaptáció után szélesebb köröket a sorozatverzióval sikerült elérnie. Az Elisabeth Moss főszereplésével készült széria azonban már közel sem annyira népszerű, mint indulásakor – és ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a könyvalapot meghaladták.

Mint a 13 Reasons Why, a Trónok harca vagy a Hatalmas kis hazugságok esetében: egy könyvet sorozatként értelmesebb feldolgozni.

Aprólékosabban lehet építkezni, következetesebben lehet karaktert építeni, és mélyebb kötődést képesek előidézni a nézőben. Míg a Trónok harcánál nagyjából évadonként egy könyvet dolgoztak fel, Atwood regénye csupán az első évad cselekményére volt elég. A sorozat népszerűsége azonban nem engedi az alkotókat, hogy további ötleteket találjanak ki, ám A szolgálólány meséje esetében a nézők egyre kevésbé elégedettek.

Még mindig nézett és elismert a sorozat, de sokan panaszkodnak a túlságosan lassú cselekményvezetésre – nekik egy negyedik évad ígérete nem lehet kecsegtető. A 11 Emmy-díjjal jutalmazott sorozat 3. évadjának fináléja augusztus 14-én debütál.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..