Hírek

Nehéz témájú film nyerte a hazai függetlenfilm díjat

A film elérhető az indafilm.hu oldalon, de jelenleg csak törött linket találunk.

Csoma Sándor, Balázs István Balázs és Knapp Dávid Nem történt semmi című filmje nyerte el a 63. Országos Függetlenfilm Fesztivál fődíját – közölte a szervező Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) szombaton az MTI-vel.

A MAFSZ október 11. és 14. között, Balatonfenyvesen rendezte meg az idei Országos Függetlenfilm Fesztivált és Konferenciát, amelynek versenyprogramjába 28 alkotás jutott be. Közülük 10 film alkotóit díjazták péntek este a budapesti A38 hajón szervezett ceremónián dicsérő oklevéllel, jutalomtárgyakkal, illetve összesen 1 millió 250 ezer forintos díjalap felosztásával.

A mások mellett a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott filmfesztivál zsűrijét Papp László, Pálos György, Pócsik Andrea, Proics Lilla és Vincze Teréz alkotta.

A fődíjat Nem történt semmi című filmjével Csoma Sándor, Balázs István Balázs és Knapp Dávid érdemelte ki. A Magyar Művészeti Akadémia különdíját Tuza-Ritter Bernadett nyerte el Egy nő fogságban című alkotásával. A zsűri díját Moldovai Katalin vehette át az Ahogy eddig címmel vetített művéért.

A legjobb dokumentumfilm díjával jutalmazták Csibi Lászlót Nussbaum 95736 című filmjéért. A legjobb színész díját Gazdag-Kötél Orsolya vehette át Regős Ábel Kék óra című művében nyújtott alakításáért. A legjobb operatőr díját Bálint Arthur kapta a Tomi, Ervin és az iskola címmel, Simó Ibolyával közösen készített filmjéért.

Jelenetkép Tóth Barnabás Susotázs című filmjéből (Fotó: Friss Hús)
Jelenetkép Tóth Barnabás Susotázs című filmjéből (Fotó: Friss Hús)

Helstáb Martin Sok-sok festék című alkotása a legjobb kevert technikájú film díját nyerte el. Timkó Imre Magamba zárva című filmjével a Mediawave díját és a Közgáz Vizuális Brigád különdíját is elnyerte. A balatonfenyvesi Hubertus Hof díját Tóth Barnabás vehette át Susotázs című kisjátékfilmjéért.

A függetlenfilmes fesztiválon dicsérő oklevéllel és szintén pénzjutalommal díjazta a zsűri Lendvai Kristóf Majdnem eltoltam című kisjátékfilmjét, Chilton Flóra Hiába is hisztizel című alkotását, továbbá Szalay Kristóf és a Mozgásjavító diákjainak A tapasz című művét.

*******

A Nem történt semmi című filmet megnézheted a Filmtekercs Filmklub következő alkalmán, ahol a közelmúlt gyerek főszereplős kisfilmjeiből válogatunk. Vendégünk Deák Kristóf, Oscar-díjas filmrendező lesz.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com