Hírek

Neill Blomkamp megint robottal játszik – de nem akármilyennel!

Neill Blomkamp miután le kellett mondania az Aliennel kapcsolatos terveiről, rövidfilmcsokrot forgatott saját stúdiójában, hogy aztán most egy szenzációs hírrel robbanjon be ismét a nagyjátékfilmek világába: ő rendezi a Robotzsaru-franchise legújabb darabját, a RoboCop Returns című filmet.

A zseniális Dictrict 9, a korrekt Elysium és a botrányos Chappie után Blomkamp kikerült az első vonalból, hogy most egy óriásit szakítson. A produkcióhoz az eredeti Robotzsaru írói, Ed Neumeier és Michael Miner és a Terminátort jegyző Justin Rhodes is elszegődött, hogy Neumeier és Miner még az eredeti filmhez írt folytatását fejlesszék tovább.

„Az eredeti film óriási hatással volt rám kölyökként – mondta Blomkamp a Deadline-nak. – „Imádtam akkor is, és azóta is klasszikus maradt, aminek komoly mondanivalója van a felszín alatt. Remélem, közel tudunk hozzá férkőzni mi is a folytatással. Ez a célom. Amihez kapcsolódtam gyerekként, az idővel csak fejlődött bennem. Kezdetben a fogyasztói társadalom, az anyagiasság és a reageni Amerika kritikája jött át, de ahogy egyre idősebb lettem, az identitás és annak keresése lett a fő téma, amivel azonosulni tudtam.

Ígéretes gondolatok, melyekből remélhetően egy a legutóbbi Robotzsaru rebootnál erősebb anyag születik.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya