Hírek

Neil Burger rendezi meg a hollywoodi Életrevalókat

intouchables Azt egy ideje tudni, hogy az elmúlt évek egyik legjobb (francia) filmje, az Életrevalók amerikai feldolgozásában Bryan Cranston és Kevin Hart viszik majd a főszerepeket, most pedig már az is eldőlt, ki ül a rendezői székbe: Neil Burger – írja a comingsoon.

Hogy mennyire van értelme vagy létjogosultsága magának a filmnek, azt most hagyjuk is, ki-ki döntse el magának, hiszen a döntés úgysem a mi kezünkben van. A lényeg az, hogy Hollywood remake-et készít a 2011-es francia Életrevalókból. A filmet pedig az a Neil Burger rendezi, akitől olyan alkotásokat kaptunk, mint A mágus, a Csúcshatás, A beavatott, de készített TV-filmeket is (The Asset, The Jury), sőt az idei év toronymagasan egyik legjobb újonc sorozatának, a Billions-nak is rendezett két epizódot.

A filmjeit elnézve azért lehet majd fontos Burger stílusa vagy hangvétele, mert önmagában Kevin Hart és a forgatókönyvért többek között felelős Paul Feig (Női szervek, A kém) elsőre túlságosan is vígjáték-centrikusnak tűnnek ehhez az alkotáshoz. Ha azonban hármójukat összerakjuk Bryan Cranstonnal, akinek sokoldalúságáról felesleges is beszélni, máris kicsit bizakodóbbak lehetünk.

A filmet a tervek szerint jövő januárban elkezdik forgatni, de premierdátumról vagy további szereplőkről egyelőre nincsenek hírek. A 2011-es változatot Olivier Nakache és Eric Toledano írta és rendezte, legjobb külföldi film kategóriában pedig Golden Globe-jelölésig jutott. Kíváncsian várjuk, amerikai változata mit tesz majd le az asztalra.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com