Hírek

Neil Gaiman minisorozat érkezik az Amazon és a BBC koprodukciójában

6 részes minisorozat készül Neil Gaiman és Terry Pratchett Good Omens című könyvéből. Az azonos címen futó sorozat 2018-ban érkezik, Gaiman pedig a forgatókönyvírás mellett az alkotói feladatokat is ellátja majd – írja a comingsoon.

1990-ben jelent meg a saját elhatározásukból közösen írt Gaiman és Pratchett regény, a Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch, melyet az egyszerűség kedvéért csak Good Omens címen emlegetnek. Neil Gaiman évtizedek óta az egyik legsikeresebb fantasy-író, több munkája került már képernyőre (Coraline, Csillagpor), így gyakorlatilag csak idő kérdése, mikor is kelnek el a leghíresebb alkotásai. És bár a szóban forgó munka mostanra kapott zöld utat az Amazon, a BBC és a Narrativa (amelyet Pratcett lánya, Rhianna alapított) jóvoltából, már évekkel ezelőtt felmerült a Sátánnal, angyalokkal, démonokkal, világvégével fűszerezett komikus történet filmre vivése.

2002-ben Terry Gilliam állt elő az ötlettel, hogy filmet készítene a regényből, azonban még 2006-ra sem igazán lett előrelépés az ügyben. Akkor rebesgették, hogy a két főszerepet Johnny Depp és Robin Williams kapná, de a projekt egyszerűen nem talált finanszírozásra. Habár Gilliam még 2008-ban is reménykedett, végül tíz évet kellett még várni rá, hogy meg is valósuljon az adaptáció – mostanra már valószínűleg Gilliam nélkül.

Az se eredeti ötlet azonban, hogy ha nem film, akkor sorozat formájában kerüljön a Good Omens a nézők elé: 2011-ben Terry Jones és Gavin Scott írta volna a forgatókönyvet, és a projektet mind Gaiman, mind Pratchett megerősítette a közösségi oldalukon. Ismeretlen okok miatt viszont ez a fellángolás is elhalt 2013-ra.

A bizonytalanságnak és a regény hányattatott sorsának mára vége szakadt. 2018-ban képernyőkre kerül egy 6 részes, egyenként egy órás minisorozat, melyet az elhunyt Pratchett kérésére Gaiman ír majd meg teljesen egyedül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com