Hírek

Neill Blomkampnak várnia kell az Alienre

Neill Blomkamp ma hajnali twitterében arról panaszkodik, hogy az Alien 5. részével meg kell várnia, hogy Ridley Scott kitalálja, mit tervez a franchise prequeljével.

Az Alien: Paradise Losttal, vagy ahogy sokan hivatkoznak rá, a Prometheus második részével Ridley Scott 2017 decemberében tér vissza a mozikban – addig úgy tűnik Blomkampnak jegelnie kell a sorozat folytatásáról szóló terveit – írja a Coming Soon.

Scott utalt rá, hogy az Alien: Paradise Lost talán nem az egyetlen előzményfilm lesz, ez pedig veszélybe sodorhatja Blomkamp terveit. Blomkamp elképzelései szerint Ellen Ripley-nek, így Sigourney Weavernek is vissza kellene térnie a soron következő részben, hiszen nélküle elképzelhetetlen lenne a folytatás – a színésznő, aki a Chappie forgatásán dolgozott együtt a direktorral, nem zárkózott el a lehetőségtől.

A District 9 és a Elysium rendezője annyira elszánt, hogy látványtervekkel (itt nézhetitek meg őket) is előállt a folytatást illetően – kérdés, mikor valósíthatja meg őket.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya