Hírek

Neked bejön Johnny Flynn mint David Bowie? – Stardust előzetes

Stardust-Johhny-Flynn

Megérkezett a Stardust előzetese, ami David Bowie Amerikába érkezését és az első leküzdendő akadályokat tárja a nézők elé.

Majdnem öt évvel az ikonikus David Bowie halála után megérkezett a róla szóló film előzetese, és már nem kell sokat várni, hogy a teljes filmet lássuk. Néhány fesztiválszereplés után a vélemények megoszlanak, és az előzetesben a rajongóknak is keresniük kell a Bowie-faktort.

A Stardust cselekménye szerint a fiatal David Bowie (Johnny Flynn) 1971-ben az Egyesült Államokba érkezik, hogy új albumát (The Man Who Sold the World) promotálja. Bandájával a nyugatitól egészen a keleti partig végigturnézzák Amerikát, míg odahaza egy várandós feleség várja (Jena Malone). Az akkor 24 éves Bowie-ra pedig sem a Mercury Records lemezkiadója, Rob Oberman (Marc Maron), sem pedig a közönség nem volt felkészülve.

A film azt a folyamatot járja körbe, mikor Bowie megalkotta első és azóta is legendás alteregóját, Ziggy Stardustot. A Stardust felteszi a kérdést, hol van az ember a rocksztár álarc mögött?

A Stardust rendezője Gabriel Range, aki Christopher Bell közreműködésével írta a forgatókönyvet. Range korábban jobbára tévéfilmeket és kis költségvetésű mozikat rendezett, amik, ha el is jutottak Magyarországra, elkerülték a filmszínházakat. Johnny Flynn hazánkban kevésbé ismert, pedig játszott már Anya Taylor-Joy mellett az Emmában, de Albert Einstein bőrébe is bújt már a Géniusz című antológiasorozatban.

Ami miatt a Stardust nem lesz egy klasszikus zenész biopic, az a zenehasználat. Ugyanis nem lesz. Ahogy már korábban is írtuk, egyetlen David Bowie szám sem hangzik el a filmben, ami ki is verte a biztosítékot a rajongóknál és a hagyaték őrzőinél egyaránt.

A Stardust néhány fesztiválvetítés után november 25-én éri el a mozikat és az internetes terjesztést. Magyarországi premierről egyelőre nincs hír.

Neked mi a véleményed Johnny Flynnről mint ifjú David Bowie?

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com