Hírek

Neked is bejön a Netflix októberi kínálata?

Armie Hammer és Lily James A Manderley-ház asszonya új adaptációjában tündököl

Az ősz közepén sem fogunk csalódni a Netflixben: jön Aaron Sorkin grandiózus tárgyalótermi drámája, Armie Hammer elcsavarja Lily James fejét, belenézhetünk, hogy készült az Aranypolgár, és Halloweenra is érkezik egy-két jó alkotás egy izgalmas skandináv krimit is beleértve. Íme az októberi Netflix kínálat!

Havi programajánlónk újabb fejezetében lesz megtörtént esetet feldolgozó sztárparádés dráma, vígjáték és fantasy horror Halloweenre, díjnyertes dokumentumfilmek, aranyos animáció és egy új David Fincher rendezés is. Ami pedig az októberi sorozatokat illeti, Anya Taylor-Joy sakk-királynő lesz, Lily Collins főszereplésével (állítólag) itt a Szex és New York utódja, Mike Flanagan pedig egy újabb hidegrázós horrorral ijeszteget.

De szeptember utolsó napján is érdemes lesz leülni a Netflix elé, hiszen aznap érkezik a The Boys in the Band című Broadway előadás legújabb filmes feldolgozása olyan színészekkel, mint Jim Parsons, Matt Bomer, Andrew Rannells, Zachary Quinto és Michael Benjamin Washington, akit legutóbb a Ratchedben láthattunk.

Na de lássuk, mit is hoz az október!

FILMEK

 

A chicagói 7-ek tárgyalása (október 16.)

Az Oscar-díjas Aaron Sorkin második rendezése igaz történetet dolgoz fel: a Chicago Seven néven elhíresült csoport peréről szól a film, akik nyíltan kritizálták a vietnámi háborút és akiket 1969-ben összeesküvéssel vádoltak meg. A teátrálisnak ígért tárgyalótermi drámában szerepel Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Alex Sharp, John Carroll Lynch és Frank Langella.

Rebecca (október 21.)

Ismét feldolgozást kap Daphne du Maurier 1938-as gótikus horrorba hajló regénye: ezúttal Ben Wheatley rendezésében. A friss Manderley-ház asszonya adaptációban Armie Hammer lesz Maxim, Lily James a névtelen új feleség, Kristin Scott Thomas pedig a kegyetlen és rideg Mrs. Danverst alakítja majd.

Mank (valamikor októberben)

A 2014-es Holtodiglan után először rendez ismét nagyjátékfilmet David Fincher. A visszatéréshez pedig nem is találhatott volna nagyobb projektet: a Mank Gary Oldman, Lily Collins és Tom Burke főszereplésével az Aranypolgár megszületését meséli el a forgatókönyvíró Herman J. Mankiewicz szemszögéből.

Hubie, a halloween hőse (október 7.)

Adam Sandler és a Netflix legújabb kollaborációja egy horror-vígjátékba ültetett családi film. Sandler alakítja egy kisváros ügyeletes fura figuráját, aki állandóan csak leégeti magát és aki annyiszor jelentette már be komolytalan bűntények sorát, hogy amikor Halloween éjszakáján tényleg felbukkan egy sorozatgyilkos, senki sem hisz neki. A filmet Steven Brill rendezte, további szereplők Kevin James, Steve Buscemi, Ray Liotta, Rob Schneider és Peyton List.

Cadaver (október 22.)

Akit Halloweenkor jobban vonz a komoly borzongás, annak itt egy ígéretes skandináv krimi-horror. A sötét tónusú norvég film egy nukleáris katasztrófa után játszódik egy jótékonysági vacsorán. A főszereplő háromtagú család eleinte értékeli a meghívást az előkelő hotelbe, amikor azonban elkezdenek eltűnni a vendégek, az est hangulata gyorsan baljósba csap át.

A Babysitter’s Guide to Monster Hunting (október 14.)

Ha valaki a fantasy fele kacsintana ki az ünnepre való tekintettel, annak itt van Rachel Talalay szörnyekkel teletömött családi vígjátéka. A filmben elrabolnak egy kisfiút, és a rá vigyázó bébiszitter feladata, hogy megmentse őt Halloween éjszakáján. A furcsa küldetés azonban még különösebbé válik, amikor megtudja, hogy egy egész titkos társaság létezik, akik gyermekeket védenek a szörnyektől.

The Binding (október 2.)

Vagy mit szóltok egy jó kis olasz horrorhoz? Domenico Emanuele de Feudis paranormális tematikájú alkotása egy kis faluba viszi a nézőt és a főszereplő Mía Maestrót. A nő vőlegénye családját, elsősorban is édesanyját látogatja meg először, az utazásra pedig kislányát is magával hozza. Az olasz idill azonban hamar elszáll, amikor a nőnek mindenféle misztikus átokkal és lénnyel kell szembeszállnia, hogy megvédje a lányt.

Lunaria: Kaland a Holdon (október 23.)

Az animáció kedvelőinek is tartogat valamit az október! A megannyi varázslatos Disney-meséért felelős Glen Keane animátor először rendez saját egész estés filmet. A történetben egy kislány rakétát épít, hogy a Holdra repülhessen és találkozhasson egy kozmikus istennővel. A főbb szereplők Phillipa Soo, Sandra Oh és Ken Jeong hangján szólalnak majd meg.

Dick Johnson Is Dead! (október 2.)

Kirsten Johnson Sundance-díjas dokumentumfilmje egy igazán különös darab. A rendezőnő saját édesapjával készítette az alkotást, amelyben a férfi életének utolsó szakaszára készül fel. Az érzelmes dráma humorral oldja a szomorú tematikát.

The Forty-Year-Old Version (október 9.)

Radha Blank első mozifilmje szintén elismerést vívott ki az idei Sundance-en: az alkotó a legjobb rendezőnek járó díjat vihette haza januárban. A történet egy eddig sikertelen forgatókönyvíróról szól, aki mindenképpen be akar futni, mielőtt betölti a 40-et. A színházat egy pillanatra feladva rapperként próbálja ki magát, a váratlan siker pedig arra készteti, hogy válasszon a két opció közül.

David Attenborough: A Life on Our Planet (október 4.)

Számtalan informatív és gyönyörű dokumentumfilm és sorozat után ismét itt egy Sir David Attenborough alkotás. A személyes hangvételű másfél órás darab ezúttal nemcsak a bolygónk élővilágáról, a klímaváltozásról és az emberi pusztítás mértékéről szól majd, hanem Attenborough életébe is betekintést nyújt.

Érkezik még egy ígéretes film Halloweenre: október 2-án jön a Vampires vs. the Bronx, Osmany Rodriguez horror-vígjátéka, amiben egy kis csapat bronxi tinédzser száll szembe egy sereg vámpírral, akik a lakónegyedüket terrorizálják (előzetes alább). Illetve az október sem múlhat el könnyed romkom nélkül: a Holidate Emma Roberts és Luke Bracey főszereplésével október 28-án érkezik. A történet kísértetiesen hasonlít a Plusz egy fő című romkomra, amelyben két jóbarát egymás randija lesz egy esküvői szezon erejéig. A Holidate-ben két idegen áll össze, hogy egymás randija legyen egy nyári szezon erejéig.

SOROZATOK

 

The Queen’s Gambit (október 23.)

A Netflix egyik legújabb minisorozatában Anya Taylor-Joy egy hányatott sorsú, ám ragyogó sakktehetséget alakít, aki úgy dönt, véget vet a sakkvilágban uralkodó férfidominanciának. Mindezt az 1950-es évek végén. A hétrészes alkotás az Oscar-jelölt Scott Franktől érkezik, akitől az Isten nélkül (Godless) című western minisorozat kapcsán már láthattunk jó pár erős női karaktert.

Emily in Paris (október 2.)

Párizs, divat és szerelem: ez vár Lily Collins karakterére Darren Star legújabb sorozatában, akitől korábban a Szex és New Yorkot is kaptuk. Így nem is meglepő, hogy sokan a kultikus sorozat utódjának tekintenek az új alkotásra, amelyben egy fiatal szingli a francia fővárosba költözik, hogy egy kis amerikai mentalitást vigyen egy marketing cégbe.

A Bly-udvarház szelleme (október 9.)

A Hill-ház szelleme és az Álom doktor rendezője Mike Flanagan ismét ütős horrorral állt elő: az előbbi sikeres sorozatnak a folytatása érkezik a Netflixre október elején. Azonban míg a produkció mögötti kreatív csapat és a színészek egy része is (pl. Victoria Pedretti és Henry Thomas) visszatér, a két sorozat története elvileg nem kötődik majd szorosan össze.

Oktoberfest 1900: Blood and Beer (október 1.)

Cseh-német kosztümös minisorozatra is számíthatunk októberben. Az 1900-ban játszódó történelmi dráma egy kis thrillerrel és romantikával vegyítve mutatja be München sörfőzdéinek versengését a századfordulón. Amolyan Rómeó és Júlia történetre számíthatunk egy kis sörrel megöntözve, mivel a központban két család áll majd, akiknek gyermekei természetesen minden csatározás ellenére is egymásba szeretnek.

 

Someone Has to Die (október 16.)

Ha krimiről és thrillerről van szó, a Netflix spanyol darabjaiban mindig lehet bízni. Gondoljunk csak A platformra, a Narcosra, az Élitere vagy a The Occupantra. Okkal várhatjuk hát a legújabb sorozatot, amely az ’50-es évek Spanyolországába visz minket. A családi intrikákkal átszőtt alkotás egy gazdag és konzervatív család köré épül, akik Mexikóból hívják haza fiukat, hogy elvegye az általuk kiszemelt lányt: ő azonban egy férfi balett-táncossal tér haza.

Grand Army (október 16.)

Úgy tűnik, sosem fogyunk ki a gimnazistákat felvonultató tinidrámákból. Katie Cappiello bemutatkozó alkotása egy 10 részes első évadban azt dolgozza fel, hogy egy amerikai iskola diákjainak milyen problémákkal kell szembenézniük a szexualitás, a faji kérdések, az identitás és a politika hálójában.

La Révolution (október 16.)

A 8 részes francia sorozat okosan és tökéletes időzítéssel érkezik, hogy összemossa a történelmet a jelennel. A 18. század végén járunk, a francia forradalom azonban kicsit máshogy alakul, mint azt tanultuk. Az alkotásban egy erőszakos vírus terjed az arisztokrácia körében, amely arra készteti őket, hogy legyilkolják a népet. A két társadalmi réteg összecsapása pedig a küszöbön áll.

To the Lake (október 7.)

Az oroszoktól is egy hasonló tematikájú sorozat érkezik a Netflixre. Pavel Kostomarov alkotásában egy világméretű pestis irtja az emberiséget, amely Moszkvában is felütötte a fejét. A főszereplő Szergejnek ideiglenesen ki kell békítenie feleségét, hogy autista fiukkal együtt egy biztonságos helyre menekülhessenek. A járvány, a fertőzött emberek, az életükért harcoló egészséges csoportok és az általános káosz azonban nagyon nehézzé teszi a túlélést. Az alkotás Yana Vagner sikeres könyve alapján készült.

Ezek mellett újoncként startol el a The One, a Deaf U, a Tiny Pretty Things és a Good Morning, Verônica. Valamint folytatódik a Carmen Sandiego (3. évad) és a Star Trek: Discovery (3. évad) is. Bőven lesz hát mit nézni októberben a Netflixen.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés