Hírek

Nem a Saul fia nyitja a Palicsi Filmfesztivált

Nemes László: Saul fia

Nemes László: Saul fiaTéves hír keringett. A fesztivál szervezői helyesbítő nyilatkozatot közöltek, mely alább olvasható.

A 22. Palicsi Európai Filmfesztivál, mint az előző fesztiválok is, az európai kortárs filmművészet legjobb alkotásait igyekszik 7 programban összegyűjteni és bemutatni. Ezek a programok a következők: Fő verseny program, Párhuzamok és ütközések, Új Szlovák Film, Új Magyar Film, Európa ifjú szelleme, Eco Docs – ökológiai dokumentumfilmek, illetve hommage program a „Lifka Sándor” életműdíj díjazottjainak. A fő programban, ami fesztiválunk központi része, több tucat film szóba került, de a program még nem véglegesített, és még mindig folynak a tárgyalások a filmekkel kapcsolatban. Egyértelmű, hogy egy olyan film mint a Saul fia kitüntetés lenne a fesztiválunk számára, így természetesen ez a film is szóba került, és mérhetetlen öröm lenne számunkra ha bemutathatnánk. Siflis Zoltán úr nyilatkozatát ezuttal visszavonjuk. A fesztivál programjával kapcsolatban hivatalosan június végén a szelektor, Petar Mitric fog beszámolni a sajtónak.

Az elhamarkodott nyilatkozat reméljük semmilyen kárt nem okozott, és elnézést kérünk a film alkotóitól a félreértésért.

Radoslav Zelenović, a fesztivál igazgatója
Miroslav Mogorović, programigazgató
Petar Mitrić, szelektor
Nikolaj Nikitin, művészeti vezető

Címkék

Szatmári Zsófi

Szatmári Zsófia francia főszakot és film minort végzett az ELTE-n, majd francia irodalom mesterszakot a Sorbonne-on. A kortárs francia és amerikai költészet és a film kapcsolatáról ír disszertációt. Specializácója a szerzői film, érdekli pedig a film és az irodalom viszonya, a filmek kapcsán felmerülő nyelvi és fordítási kérdések. szatmarizsofi@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com