Hírek

Nem a Végjáték a MCU harmadik fázisának vége

Pókember: Idegenben

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke hétpecsétes titokként őrzi a Marvel Moziuniverzum időrendjét, a hétvégén azonban jól meglepte a rajongókat egy shanghaji rajongói eseményen, amikor elmondta, nem a Végjáték a MCU harmadik fázisának vége. A nyáron mozikba kerülő Pókember: Idegenben (a képen) zárja majd a szakaszt, ami az Amerika kapitány: Polgárháborúval vette kezdetét.

A kérdés persze az, mi következik Pókember legújabb kalandja után. Feige korábban még sosem adott ilyesfajta információt az univerzumról – arra a kérdésre pedig már nem is válaszolt, mit várhatnak a rajongók a jövőben. Az a tény, hogy az új film még a harmadik szakaszhoz tartozik, ismét előhoz olyan kérdéseket, miszerint az Idegenben vajon előzménytörténet lesz-e, ami a Végtelen háború előtt játszódik.

A negyedik fázisról egyelőre nem sokat tudunk, csak annyit, hogy 2020. május 1-jén startol. A franchise feltehetően bővül majd egy újabb Fekete Párduc, Marvel Kapitány és Doktor Strange-történettel, de várunk új szereplőket is: Thanos népe a The Eternalsszal érkezhet a mozikba, és feltűnhet Shang-Chi is egy külön filmben. Régóta adós az univerzum egy Fekete Özvegy-filmmel – feltehetően ez is érkezik a negyedik fázisban.

Első fázis

Vasember (2008)
A hihetetlen Hulk (2008)
Vasember 2. (2010)
Thor (2011)
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011)
Bosszúállók (2012)

Második fázis

Vasember 3. (2013)
Thor: Sötét világ (2013)
Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)
A galaxis őrzői (2014)
Bosszúállók: Ultron kora (2015)
A Hangya (2015)

Harmadik fázis

Amerika Kapitány: Polgárháború (2016)
Doctor Strange (2016)
A galaxis őrzői vol. 2. (2017)
Pókember: Hazatérés (2017)
Thor: Ragnarök (2017)
Fekete Párduc (2018)
Bosszúállók: Végtelen háború (2018)
A Hangya és a Darázs (2018)
Marvel Kapitány (2019)
Bosszúállók: Végjáték (2019)
Pókember: Idegenben (2019)

Negyedik fázis

Fekete Párduc 2?
Marvel Kapitány 2?
Doctor Strange 2?
The Essentials?
Shang-Chi?
Fekete Özvegy?

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya