Hírek

Nem árverezik el a legendás Star Wars-fénykardot, mert kétségbe vonható az eredetisége

A Novoplast Csillagok Háborúja játéka

Nem árvereznek el egy 1977-es Star Wars-fénykardot, mert kétségbe vonható az eredetisége.

A leírás szerint a kard egyike volt annak az öt fegyvernek, amelyet az Oscar-díjas Roger Christian tervezett a Mark Hamill alakította főhős, Luke Skywalker számára, és az első, 1977-ben bemutatott Csillagok háborújában ismerhette meg a világ – írta a BBC a Los Angeles-i aukciósház közlése nyomán. A Profiles in History aukciósház 200 ezer dollárra (56,8 millió forint) becsülte a relikvia maximális leütési árát.

A rajongók és a bloggerek azonban kétségeket fogalmaztak meg a kellékfegyver eredetével kapcsolatban. Joe Maddalena, az aukciósház igazgatója közleménye szerint a kard árverése az eredetéről szóló „egymásnak ellentmondó információk miatt” elmarad. Addig nem hirdetik meg újra, amíg Roger Christian „nem tisztázza az ellentmondásokat”, melyek a Profiles in History tudomására jutottak.

A kard a Blockbuster Hollywood Treasures című, filmes relikviákat kínáló aukció része volt, amely december 11. és 14. között zajlik. Christian a BBC-nek elmondta, hogy a fénykard az első öt egyike: „Valódi, az Oscar-díjam bizonyítja”. Mivel a film alacsony költségvetéssel készült, sok különböző darabból építette a kellékeket, ami azt jelenti, hogy mindegyik egyedi darab.

Egy héttel korábban Mark Hamill a Twitteren óvatosságra intette a rajongókat a kard eredetiségével kapcsolatban.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..