Hírek

Nem elhalasztja, hanem felteszi a netre a mozipremierjeit a Universal

Universal mash

Rendhagyó lépésre szánta el magát a földgömbös stúdió: február végi-márciusi premierjeit (mint az Emma, a Vadászat és A láthatatlan ember) elérhetővé teszi online egy mozijegy áráért.

A koronavírus és az annak megállítására szánt karantén miatt a mozik gyakorlatilag tetszhalott állapotba kerültek. A jelenségre egyes stúdiók a premierek elnapolásával reagáltak, a Universal egészen más utat választott: online mozipremiert indít. A jelenleg épp a mozikban futó (vagyis inkább vánszorgó) filmjeit 19.99 dollárért, vagyis kb. másfél mozijegy áráért elérhetővé teszi online. A jeggyel 48 óráig lesz elérhetővé az adott film.

A szolgáltatás első körben ez A láthatalan emberrel, az Emmával és a Vadászattal indul,

de az április 10-én debütáló Trollok a világ körül szintén kap egy online premiert a hagyományos mozis mellett. Sőt a hírek szerint a világszerte áprilils 20-tól elérhető animáció a nem amerikai nézők számára is elérhetők lesznek, bár ennek részletei még nem tiszták. Jelenleg arról sincs hír, hogy a magyarok számára is lesz-e ilyen lehetőség, és ha igen, akkor mennyiért.

A döntés hátterében elsősorban az áll, hogy a sok elhalasztott premier miatt az év második fele rendkívül zsúfolt lesz. A Disney a Mulant, a Sony az új James Bondot halasztotta el, és ki tudja, mi lesz a többi nagyköltségvetésű film sorsa, a ha válság túl sokáig elhúzódik. A Disney a streamingplatformján is reagált a változásokra: a Jégvarázs 2t és az új Star Warst, a Skywalker korát hónapokkal korábban elérhetővé teszi a Disney+-on – Kanadában, Hollandiában, Ausztráliában és Új-Zélandon előbbi már mától elérhető.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com