Hírek

Nem fogod kitalálni, milyen karácsonyi meglepetést kapott Scorsese

Az ír című filmmel idén jól hasító Oscar-díjas rendező az ősszel többször összetűzésbe került a Marvel moziverzum filmjeivel. Így lánya stílszerűen ünnepelte a papát karácsonykor.

Francesca Scorsese robbantotta a legnagyobb trollkodást tegnap az internet karácsonyi különkiadásában: Marvel csomagolópapírban ajándékozta apját, Martin Scorsesét. Hogy mi van a csomagolópapír mögött, nagyjából mindegy is: a dolog lényege, hogy a rendező az ősszel többször nyilatkozott ellenszenvesen a Marvel filmjeiről. Fel lehet fogni családi fricskaként, de a vita közvéleménynek szánt lezárásaként is.

„Nem nézem őket. Megpróbáltam. De ez nem mozi”

nyilatkozta a mester még októberben az Empire magazinnak, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, mégiscsak a ’10-es évek meghatározó trendjéről van szó. Véleményét aztán később még jobban kifejtette. Novemberben pedig hosszú véleménycikkben védte meg álláspontját, ami a New York Timesban jelent meg.

A vitába később Kevin Feige Marvel CEO és Bob Iger, a Marvelt birtokló Disney főnöke is beszállt, különböző vérmérséklettel.

Remélhetőleg Francesca Scorsese karácsonyi akciója gyógyír volt, mintsem olaj a tűzre. Így aztán van esély, hogy a jövőben a rendező körüli hírek inkább nagyszerű filmjeiről szóljanak, mint sehova sem vezető nyilatkozatháborúkról.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..