Hírek

Nem folytatódik a Harry Potter és az elátkozott gyermek

Harry Potter és az elátkozott gyermek előadás

Erről maga J.K. Rowling beszélt azután, hogy a Harry Potter és az elátkozott gyermek a Broadwayn is sikerrel mutatkozott be.

Rowling azt mondta, hogy a regényfolyam után a kétrészes darabbal már tényleg mindent elmondott, amit a varázslótörténettel el akart mesélni – idézte a szerzőt a Variety.

A Londonban kilenc Laurence Olivier-díjjal kitüntetett Harry Potter és az elátkozott gyermek című színművet április 22-től játsszák a felújított New York-i Lyric Színházban. Az előadás megvalósításának teljes költségvetése – a színháznak a darabhoz való átalakításával együtt – meghaladta a 68 millió dollárt (17 milliárd forintot), s ezzel a legdrágább nem musicalprodukció lett a Broadway történetében.

A Jack Thorne színművéből John Tiffany rendezésében műsorra tűzött dráma Londonban hatalmas sikert aratott, már csaknem két éve játsszák. A színmű a Harry Potter-regények cselekményét felhasználva már Potter és barátai felnőttkorában játszódik, és főhősei a Roxfort Varázslóiskolába járó gyerekeik.

„A hetedik, befejező regény epilógusából már kiderülhetett – mondta el New Yorkban Rowling –, hogy Albus, Harry fiának sorsa érdekelt a továbbiakban.” Hozzátette: a darabbal teljessé vált a történet, és úgy érzi,

az már „cinikus húzás” lenne, ha Harry unokáinak történetét is megírná.

Az Entertainment Weekly beszámolója szerint Rowling a könnyekig meghatotta a darab szereplőit, mikor a bemutató előtt meglátogatta a társulatot.

Az írónő elárulta, hogy a Broadway-premierrel együtt már 16. alkalommal látta a darabot. A bemutatón Chris Rock, Liev Schreiber, Brooke Shields, Glenn Close és Whoopi Goldberg is részt vett.

A Potter-univerzum viszont a filmek világában tágul tovább: novemberben mutatják be a mozik a Legendás állatok folytatását.