Hírek

Nem ír több Star Wars forgatókönyvet Lawrence Kasdan

ebredo ero star wars Búcsút vesz a csillagháborús filmektől Lawrence Kasdan, a legutóbbi három epizód forgatókönyvírója.

„Soha többé nem csinálok Star Wars-t” – jelentette ki a 66 éves forgatókönyvíró és rendező a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban, röviddel a széria hetedik filmjének, a nagy várakozás övezte Az ébredő Erőnek a decemberi premierje előtt.

Mint elmondta, már több mint két éve dolgozik ezen az epizódon, amely számára az utolsó lesz, de még mindig nincs készen. Ez már a negyedik Star Wars-filmje, és úgy fogalmazott, hogy ez már több mint elég belőle.

George Lucas 35 éve, Leigh Brackett váratlan halála után szerződtette először Kasdant, akkor a Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág című filmhez, később rábízta a VI. epizód, A jedi visszatér forgatókönyvét is.

A Star Wars: Az ébredő Erő című hetedik, december 18-án a magyar mozikba kerülő csillagháborús epizódban a forgatókönyvíró visszatér a gyökerekhez.

Kasdan azt mondta a német lapnak, hogy ő tulajdonképpen már ezt a filmet sem akarta, de családja remek ötletnek tartotta. A jövőben inkább már csak rendezőként akar dolgozni.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés