Hírek

Nem jön folytatás a Trónok harcához

Lehet a Trónok harca fináléjának minőségén vitatkozni – mi is kinyilvánítottuk a véleményünket –, de az tény, hogy a záró epizód hagyott nyitva rendesen kérdéseket. Éppen emiatt nemhiába remélték a rajongók, hogy a beígért spin-offok egyike esetleg valamelyik korábban megismert szereplőhöz kapcsolódik majd.

Az alábbi cikk spoilereket tartalmaz a Trónok harca 8. évadának 6. részéből!

Hova hajózott Arya Stark (Maisie Williams)? Milyen lesz a Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright) irányította új világ, pláne az új tanácsnokság mellett? Választ kap-e Jon (Kit Harington) Tyriontól (Peter Dinklage), hogy jó döntést hoztak-e?

Casey Bloys, az HBO programming igazgatója szerint egyik kérdésre sem kapnak választ a rajongók – ugyanis a csatorna nem tervez folytatást az utóbbi évek legnagyobb televíziós szenzációjának számító sorozatnak – olvastunk a Collideren.

A beígért három spin-off előzménytörténet lesz, és határozottan új szereplőket hoz majd be – ráadásul George R. R. Martin elég tetemesre alkotta univerzumát, így van miből meríteniük a leendő alkotóknak. Szerencsésebb is lenne, ha már kész alapanyagból dolgoznának – az utolsó évaddal az volt a fő problémája a rajongóknak (és persze minden további folytatással is ez lenne), hogy a kreátorok, David Benioff és D.B. Weiss nem tudták tartani a Martin által magasra tett lécet. Egyelőre nem sokat tudunk az új sorozatokról, de annyi bizonyos, hogy az elsőt Naomi Wattsszal júniusban kezdik forgatni.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.