Hírek

Nem jön folytatás a Trónok harcához

Lehet a Trónok harca fináléjának minőségén vitatkozni – mi is kinyilvánítottuk a véleményünket –, de az tény, hogy a záró epizód hagyott nyitva rendesen kérdéseket. Éppen emiatt nemhiába remélték a rajongók, hogy a beígért spin-offok egyike esetleg valamelyik korábban megismert szereplőhöz kapcsolódik majd.

Az alábbi cikk spoilereket tartalmaz a Trónok harca 8. évadának 6. részéből!

Hova hajózott Arya Stark (Maisie Williams)? Milyen lesz a Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright) irányította új világ, pláne az új tanácsnokság mellett? Választ kap-e Jon (Kit Harington) Tyriontól (Peter Dinklage), hogy jó döntést hoztak-e?

Casey Bloys, az HBO programming igazgatója szerint egyik kérdésre sem kapnak választ a rajongók – ugyanis a csatorna nem tervez folytatást az utóbbi évek legnagyobb televíziós szenzációjának számító sorozatnak – olvastunk a Collideren.

A beígért három spin-off előzménytörténet lesz, és határozottan új szereplőket hoz majd be – ráadásul George R. R. Martin elég tetemesre alkotta univerzumát, így van miből meríteniük a leendő alkotóknak. Szerencsésebb is lenne, ha már kész alapanyagból dolgoznának – az utolsó évaddal az volt a fő problémája a rajongóknak (és persze minden további folytatással is ez lenne), hogy a kreátorok, David Benioff és D.B. Weiss nem tudták tartani a Martin által magasra tett lécet. Egyelőre nem sokat tudunk az új sorozatokról, de annyi bizonyos, hogy az elsőt Naomi Wattsszal júniusban kezdik forgatni.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya