Hírek

Nem jut nyugvópontra Woody Allen zaklatási ügye

Nem csendesülnek a hullámok Woody Allen zaklatási ügye körül sem. Most éppen Michael Caine jelentette be, hogy nem kíván többé együtt dolgozni a neves rendezővel.

Michael Caine, aki a Hannah és nővérei című Woody Allen filmben nyújtott alakításáért legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat kapott, a Guardiannek adott interjúban kijelentette, hogy már nem dolgozna együtt az Woody Allennel.

Mint ismeretes, az író-rendezővel szemben az a vád él, hogy molesztálta hétéves nevelt lányát, a ma 32 éves Dylan Farrowt, aki a CBS This Morning című műsorban először beszél nyilvánosan a kislánykorában őt ért molesztálásról azóta, hogy Hollywoodban kirobbant a zaklatási botrány. Woody Allen kezdettől tagadta ezt a vádat, melynek a Mia Farrow-val való válásakor adott hangot először az örökbefogadott lányuk. Az azóta eltelt évtizedek alatt úgy tűnt, hogy elsimult a vád, de most a Harvey Weinstein nyomán kirobbant botrányt kihasználva, Dylan Farrow újfent fellépett nevelőapja ellen. Nemrégiben adott interjújában felháborodott hangon beszél arról, miért is ne lehetne dühös még ennyi év után is a nevelőapjára, és miért is háborodhatna fel azon, hogy nem hisznek neki. „Csak annyit tehetek, hogy elmondom az igazat és reménykedek, hogy valaki hisz majd nekem”. A Los Angeles Timesban írt hosszú cikkében Dylan Farrow arról is írt, hogy nagyon furcsállja, hogy miközben a botrányaik miatt Weinstein és Spacey is kegyvesztetté vált Hollywoodban, addig Woody Allen tovább dolgozhat.

Michael Caine most adott interjújában úgy nyilatkozik, hogy elítéli a pedofíliát, és nem tud napirendre térni az Allent ért vádak felett. Kapcsolatuk régi időkre nyúlik vissza, hiszen annak idején ő mutatta be őt Mia Farrownak. Caine azt is elismerte, hogy mindig jó élmény volt számára Woody Allennel forgatni, és nem bánta meg a közös a munkát, de a jövőben már nem kíván együtt dolgozni vele.

Michael Caine előtt már más színészek is elhatárolódtak a rendezőtől, így legújabb filmjének főszereplője, Timothée Chalamet a gázsiját három különböző szervezetnek ajánlotta fel. Mellette Greta Gerwig is jelezte, hogy többé nem vállal szerepet Woody Allen filmjében.

Woody Allen neve a #metoo mozgalomban is felmerült, mikor a mozgalom tagjai kemény kritikát fogalmaztak meg Kate Winslet, Blake Lively színésznőkkel szemben, akik a nyilvánosság előtt elítélték Weinseint, ám Allennel bevállalták a közös munkát. Ugyanakkor méltatták Ellen Page, Jessica Chastain és Susan Sarandon színésznőket, akik kijelentették, hogy többé nem dolgoznak együtt Allennel.

Hiába övezi hallgatás, most úgy tűnik, a Weinstein-botrány miatt felerősödő amerikai filmes öntisztulási folyamat maga alá temeti Woody Allent: a New York Post pár héttel ezelőtti információi szerint a film forgalmazója kihátrál a Rainy Day in New York mögül.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya