Hírek

Nem jut nyugvópontra Woody Allen zaklatási ügye

Nem csendesülnek a hullámok Woody Allen zaklatási ügye körül sem. Most éppen Michael Caine jelentette be, hogy nem kíván többé együtt dolgozni a neves rendezővel.

Michael Caine, aki a Hannah és nővérei című Woody Allen filmben nyújtott alakításáért legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat kapott, a Guardiannek adott interjúban kijelentette, hogy már nem dolgozna együtt az Woody Allennel.

Mint ismeretes, az író-rendezővel szemben az a vád él, hogy molesztálta hétéves nevelt lányát, a ma 32 éves Dylan Farrowt, aki a CBS This Morning című műsorban először beszél nyilvánosan a kislánykorában őt ért molesztálásról azóta, hogy Hollywoodban kirobbant a zaklatási botrány. Woody Allen kezdettől tagadta ezt a vádat, melynek a Mia Farrow-val való válásakor adott hangot először az örökbefogadott lányuk. Az azóta eltelt évtizedek alatt úgy tűnt, hogy elsimult a vád, de most a Harvey Weinstein nyomán kirobbant botrányt kihasználva, Dylan Farrow újfent fellépett nevelőapja ellen. Nemrégiben adott interjújában felháborodott hangon beszél arról, miért is ne lehetne dühös még ennyi év után is a nevelőapjára, és miért is háborodhatna fel azon, hogy nem hisznek neki. „Csak annyit tehetek, hogy elmondom az igazat és reménykedek, hogy valaki hisz majd nekem”. A Los Angeles Timesban írt hosszú cikkében Dylan Farrow arról is írt, hogy nagyon furcsállja, hogy miközben a botrányaik miatt Weinstein és Spacey is kegyvesztetté vált Hollywoodban, addig Woody Allen tovább dolgozhat.

Michael Caine most adott interjújában úgy nyilatkozik, hogy elítéli a pedofíliát, és nem tud napirendre térni az Allent ért vádak felett. Kapcsolatuk régi időkre nyúlik vissza, hiszen annak idején ő mutatta be őt Mia Farrownak. Caine azt is elismerte, hogy mindig jó élmény volt számára Woody Allennel forgatni, és nem bánta meg a közös a munkát, de a jövőben már nem kíván együtt dolgozni vele.

Michael Caine előtt már más színészek is elhatárolódtak a rendezőtől, így legújabb filmjének főszereplője, Timothée Chalamet a gázsiját három különböző szervezetnek ajánlotta fel. Mellette Greta Gerwig is jelezte, hogy többé nem vállal szerepet Woody Allen filmjében.

Woody Allen neve a #metoo mozgalomban is felmerült, mikor a mozgalom tagjai kemény kritikát fogalmaztak meg Kate Winslet, Blake Lively színésznőkkel szemben, akik a nyilvánosság előtt elítélték Weinseint, ám Allennel bevállalták a közös munkát. Ugyanakkor méltatták Ellen Page, Jessica Chastain és Susan Sarandon színésznőket, akik kijelentették, hogy többé nem dolgoznak együtt Allennel.

Hiába övezi hallgatás, most úgy tűnik, a Weinstein-botrány miatt felerősödő amerikai filmes öntisztulási folyamat maga alá temeti Woody Allent: a New York Post pár héttel ezelőtti információi szerint a film forgalmazója kihátrál a Rainy Day in New York mögül.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com