Hírek

Nem lepődsz meg: máris új Pókember-filmek állnak előkészület alatt

Tom Holland főszereplésével akár egy következő Pókember trilógia is érkezhet, miután a Nincs hazaút minden várakozást megdöntött elképesztő bevételével.

Példátlanul magas bevétellel indítja pályafutását a Pókember: Nincs hazaút, mely nemcsak a COVID ideje alatti legmagasabb nyitányt produkálta, de felvette a versenyt minden idők legjobb első hétvégéivel is – írtuk nemrég, amikor kiderült, hogy a film több mint 250 millió dollárral senki által sem várt, hihetetlen összeget szerzett a nyitóhétvégéjén a hazai piacon. Magától értetődik, hogy a sikert még több Pókember filmnek kell követnie. Kevin Feige, a Marvel stúdió vezetője pedig meg is erősítette: a Marvel és a Sony már „aktívan nekilátott fejleszteni” a Tom Holland főszereplésével készülő további fejezeteket – írja az IndieWire.

Amy [Pascal, producer], én, a Disney és a Sony már beszélünk – igen, már aktívan elkezdtük fejleszteni, merre tartson a történet a továbbiakban. Ezt csak azért mondom ilyen nyíltan, mert nem akarom, hogy a rajongók ismét szeparációs traumát éljenek át, mint ami az Idegenben után történt” (amikor a Disney és a Sony nem tudott megegyezni a Pókember folytatásokról) – mondta Feige.

Amy Pascal pedig megerősítette: a stúdiók ismét egy trilógiában gondolkodnak.

A 253 milliós bevételnél csupán két nagyobb történt ez idáig: a Bosszúállók: Végtelen háború (257 m) és a Bosszúállók: Végjáték (357 m) volt képes megugrani a szintet. Pókember viszont olyan filmek első hétvégés számait döntötte meg, mint a Star Wars: Az ébredő Erő (247) és a Star Wars: Az utolsó Jedik (220 m) – írtuk; ha a Pókember: Nincs hazaút normális állapotokban érkezett volna, talán nem csak COVID-rekord dőlhetett volna meg, hanem a Végjáték is átadhatta volna a stafétát.

A képregényfilmek uralma megdönthetetlennek látszik. De vajon mi lesz a helyzet az egy év múlva érkező Avatar 2-vel?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com