Hírek

Nem lett akkora durranás a kasszáknál az új Öngyilkos osztag

A The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag bemutatkozása közel sem csapott akkora zajt a mozipénztáraknál, mint ahogy azt az előzetes jóslások hirdették. James Gunn 18-as karikás szuperhősmozija ettől függetlenül a heti toplista élén végzett.

Míg a filmkritikusok nagy része keblére öleli James Gunn brutális és abszurd Öngyilkos osztagját, addig a közönség nem repült rá olyan vehemens módon. A DC mozija mindössze 25,65 millió dollárral távozott az első hétvégéjén, ami nagyjából 10 millióval kevesebbet jelent a vártaknál. Ennek több oka is lehet, és nem feltétlenül a COVID-19 delta variánsa miatt növekvő bizonytalanság.

Feláldozhatók? – The Suicide Squad: Az öngyilkos osztag

A The Suicide Squad pár országban ugyanis az HBO Max szolgáltatón is megjelent a premier napján, sokan dönthettek úgy, hogy inkább otthonuk kényelméből tekintik meg az akcióvígjátékot. A CinemaScore visszajelzése alapján „B-” értékelésben részesült a film, eszerint a közönség sincsen maradéktalanul megelégedve vele – hasonló pontszáma volt a 2016-os előző filmnek is. Ha már az előzményekről van szó: öt elteltével egy szinte ugyanolyan című alkotással előállni nem kicsit kockázatos. Míg David Ayer Suicide Squadja egy betonbiztos marketinggépezettel, bombajó előzetesekkel és természetesen egy új Joker ígéretével képes volt tarolni a pénztáraknál, addig James Gunn filmjét sokáig nem lehetett hova tenni.

Folytatás? Reboot? Paródia? Ez még azok számára is kérdéses maradt, akik megnézték a filmet.

Az egyetlen széles körben ismert képregénykarakter Harley Quinn (Margot Robbie) volt, akivel már a Ragadozó madarak című 2020-as produkciót se tudták sikerre vinni. Ez mind arra mutat, hogy a DC magas korhatárbesorolású filmjei nem képesek átütni azt az ingerküszöböt, amit a Deadpool-filmek vagy a Logan tudtak.

A box office toplistas második helyén Dwayne Johnson és Emily Blunt kalandfilmje, a Dzsungeltúra állt 14,9 millióval. Harmadik pozícióban pedig M. Night Shyamalan új thrillere, az Idő – 3,82 milliójával már 38,2 milliós összbevételt tudhat magáénak.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés