Hírek

Nem maradunk The Mandalorian vagy Deadpool nélkül

A Disney tudja, hogyan sáfárkodjon a javaival. A The Mandalorian esetében egyáltalán nem meglepő, hogy addig ütik a vasat, amíg meleg, és folytatják a sisakos fejvadász történetét. Ryan Reynolds pedig végre eloszlatta az aggodalmak egy részét azzal, hogy beszélt a Deadpool harmadik részéről.

A filmipart a nagy franchise-ok uralják. A nagy franchise-ok jelentős részét pedig a Disney uralja, ami minél többet szeretne profitálni belőlük. Így ezek esetében sosem az a meglepetés, ha folytatják őket, hanem az, ha valami véletlen folytán mégis befejezik. Miközben a Star Wars több mint negyvenéves korszakának lezárására kijelölt Skywalker kora a mozikban menetel a milliárd dolláros bevételi mérföldkő felé, addig a Disney+-on végéhez ért a The Mandalorian. Amely már biztos nem csatlakozik az egy évad után elkaszált sorozatok közé.

A Disney+ zászlóshajójává avanzsált Star Wars-sorozatban a westernekből szökött, ismeretlen fegyverhős egy évadon át védelmezte az internetkedvenc Baby Yodát. Az évad nyolc része hamar lefutott, azonban szinte még végére sem ért az utolsó epizód stáblistája, Jon Favreau máris bejelentette Twitteren a folytatást.

A rövidke üzenet annyit tartalmaz: 2020 őszén viszontlátjuk a The Mandaloriant. Illusztrációként azonban nem valamelyik már jól bejáratott poszterfotót kaptuk, hanem egy gamorreai rabszolga vagy gladiátor figuráját. A disznószerű idegenek legemlékezetesebb jelenetei A jedi visszatérben vannak, amiben Jabba palotájának őrei. Hogy vajon mit akar ezzel Favreau? Annak egyelőre az Erő csak a megmondhatója.

Ryan Reynolds Favreau-val szemben hagyományosabb módját választotta annak, hogy a Deadpool 3.-ról hallasson.

A Joker idei debütálásáig a Deadpool első és második része volt a legtöbbet kaszáló R-besorolású film. Mióta a Disney felvásárolta a 21st Century Foxot, mégiscsak kérdéses volt, hogy a családbarát szuperhősök mellett mennyire van helye a szabadszájú zsoldosnak. Bob Iger vezérigazgató ugyan nyugtatta a rajongókat, hogy Deadpool szellemisége nincs veszélyben, de azt láttuk, hogy a Marvel Filmes Univerzum negyedik fázisában még nem osztottak neki lapot.

Reynolds a Live with Kelly and Ryan beszélgetőműsor szentestei kiadásában szerepelt, ahol az interjú részeként elmondta: már dolgoznak a Deadpool 3.-on (ezt a ComicBook szemlézte). Méghozzá Reynolds szavaival élve az egész csapat benne van. Ez a csapat Reynoldson kívül Rhett Reese-t és Paul Wernicket is tartalmazza, akik az első két film forgatókönyvén is dolgoztak. Rendezőről viszont nincs hír, hiszen Tim Miller már a második részt is otthagyta, a helyére érkező David Leitch pedig más filmekkel van elfoglalva. Noha ez egyelőre szegényes, mégis jó jel, hogy a Disney nem süllyeszti a fiókja mélyére a negyedik falat ostromló antihőst.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com