Hírek

Nem minden anyai történet boldog – Itt az Aurora Borealis – Északi fény előzetese

Végre előzetest kapott Mészáros Márta legújabb filmje! Az Aurora Borealis – Északi fény októberben kerül a hazai mozikba. Főszerepben Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska.

Mészáros Márta 26. alkotását készítette el, mely októberben kerül a hazai mozikba. A rendezőnőtől utoljára öt éve láthattunk valamit, amikor is részt vett a Magyarország 2011 című film elkészítésében. 2011-ben egy TV filmet készített Ármány és szerelem Anno 1951 címmel, míg moziban utoljára az Utolsó jelentés Annáról című alkotását láthatta a közönség 2009-ben.

A világszerte számtalanszor díjazott Mészáros Márta ezúttal egy megrázó, mégis gyönyörű családi történetet hoz el nekünk jobbnál jobb színészi alakításokat ígérve. Az Aurora Borealis – Északi fény részben a jelenben, részben pedig az 50-es években játszódik és bemutatja a világháború utáni időszak megpróbáltatásait.

A két idősíkban játszódó történet hol a Törőcsik Mari alakította Mária fiatalkorát mutatja be, hol a már idős nő lányát, Olgát (Tóth Ildikó) követhetjük nyomon. A koránt sem könnyűnek ígérkező drámában Törőcsik Franciska játssza a fiatal Máriát. Mellettük pedig láthatjuk még többek között Leslaw Zurek-et, Ewa Telega-t, Antonio de la Torre-t, Cserhalmi Györgyöt, Bereczki Zoltánt és Monori Lilit is.

A film forgatókönyvét szintén Mészáros Márta jegyzi Pataki Éva és Jancsó Zoltán közreműködésével.

Az Aurora Borealis – Északi fény október 19-én érkezik a mozikba, de az Uránia mozi szeptember 25-én premier előtti vetítést tart közönségtalálkozóval egybekötve. Így hát aki nem bírja kivárni az októbert és/vagy mindenképpen szeretne személyesen is találkozni a rendezőnővel, annak itt a nagy lehetőség.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés