Hírek

Nem mindig Pedro Pascal lapul a Mandalorian sisakja alatt

Egy friss interjúból kiderült a turpisság: volt olyan része a The Mandaloriannek, melyben a főszereplő, Pedro Pascal nem jelent meg a forgatáson.

Hiába nem szól semmiről a The Mandalorian című élőszereplés Star Wars tévésorozat, az embereket mégis megmozgatta – főleg a mémvilágot. Yoda fajának babaverziója ugyanis az idei „porg”, amit annyira cukorfalatra kalibráltak a készítők, hogy a megjelenés napján garantáltan elfogy belőle az összes plüssfigura. Pedig a sorozat igazi sztárja Pedro Pascal, a védelmező szerepében tetszelgő mandalóri fejvadász. Csakhogy az arcát nem látjuk – a készítők pedig ezt igyekeztek ügyesen kihasználni.

Mindenki Yoda meg vissza van érte.

Pascal ugyanis a Trónok harca és a Narcos óta elfoglalt színész. Filmszerepei mellett pedig színházban is alakít, és a Broadway nem vár. A The Mandalorian főszereplője például nem is találkozott a negyedik epizódot rendező Bryce Dallas Howarddal a Lear király próbáinak köszönhetően.

Helyette két kaszkadőr alakította a főhőst, ami nem szokatlan a Csillagok háborúja univerzumában.

A Darth Vadert megszólaltató James Earl Jones sem töltött egyetlen percet sem a jelmezben – helyette David Prowse pózolhatott a sötét nagyúrként.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Pedro Pascal összességében hiányzik a The Mandalorianből, csupán néhol engedik meg maguknak a készítők azt a luxust, hogy elengedjék színészüket csatangolni. És ki tudja, talán még az arcát is megmutatja az évad végén.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya