Hírek

Nem sikerül eladni Harvey Weinstein cégét

Még az ág is húzza Weinsteint. Nem elég, hogy Scotland Yard bejelentése alapján immáron 15 személyéhez köthető zaklatási ügyet vizsgálnak, – most még az is kiderült, hogy a cégét sem tudják felszámolni.

A szexuális zaklatási vádakra Harvey Weinstein először támadólag lépett fel, tagadta az ellen felhozott vádakat és perrel fenyegetőzött, – de hamar be kellett látnia, hogy ezzel nem megy semmire. A botrány kitörése után saját cégéből is menesztették. A Weinstein Co. azonban a társalapító Harvey Weinstein szexbotránya miatt a tönk szélére sodródott, a cég eladásával a bankcsődöt próbálták elkerülni. Most viszont az derült ki, hogy kihátráltak a befektetők a Weinstein Co. tervezett megvásárlásából, mivel kiderült, hogy az általuk átvállalt 225 millió dolláros adósságon felül további 64 millió dolláros adósságot halmoztak fel.

A hírek szerint az új vállalat 90 millió dolláros alapot hozott volna létre Harvey Weinstein áldozatainak kártalanítására. Ez természetesen most meghiúsul. A Weinstein Co. közleményében csalódottságát fejezte ki a befektetők döntése miatt.

Némi színfolt a Weinstein ügyben, hogy a Plastic Jesus művésznéven ismert streetart-művész és Joshua „Ginger” Monroe „Szereposztó dívány” címmel életnagyságú szobrot készített, és a fürdőköpenyes Weinstein mellé oda lehet ülni fényképet készíteni.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com