Hírek

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Alec Baldwint

alec baldwin rust

Közel másfél évvel a Rust forgatásán történt tragikus balesetet követően megszületett a döntés: Alec Baldwint és a forgatáson a fegyverekért felelős H. G. Reedet is vád alá helyezik Halyna Hutchins halálának ügyében.

A szomorú eset még 2021 októberében történt, amikor a Rust című western forgatásának egy próbáján Alec Baldwin elsütött egy kellékfegyvert, amely megölte az operatőr Halyna Hutchinst és megsebesítette a rendező Joel Souzát. A tragédia pontos lefolyásáról sokáig nem lehetett tudni, hiszen egy folyamatban lévő nyomozás során nem nyilvánosak a részletek. Mind a mai napig találunk megválaszolatlan kérdéseket, amelyek nyilván felmerülnek majd a tárgyalások során.

Ugyanis végül az a döntés született, hogy vádat emelnek mind Alec Baldwin, mind Hannah Gutierrez Reed ellen.

A töltött Colt.45-öst a színésznek átadó David Halls, a film rendezőasszisztense vádalkut kötött az ügyésszel: ő hat hónapra kapott felfüggesztett szabadságvesztést.

Baldwin és Reed azonban jóval súlyosabb ítéletre is számíthat, ha végül mindkettőjüket bűnösnek találják gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettében. Ez utóbbi maximum 18 hónapnyi börtönt jelentene, azonban az, hogy fegyverrel történt az eset, kötelezően minimum 5 éves börtönbüntetést von maga után.

Természetesen mindkét fél ügyvédei kitartanak amellett, hogy baleset történt. Baldwin oldaláról egyértelmű a védelem: őt biztosították arról, hogy a fegyver üres és biztonságos. Ráadásul a színész saját bevallása szerint meg sem húzta a ravaszt, az véletlenül sült el egy hibás elem miatt. A későbbi vizsgálatok azonban azt mutatták, hogy a fegyver rendeltetésszerűen működött.

Reednek ennél egy fokkal nehezebb dolga lesz, hiszen az ő feladata a forgatáson, hogy minden kétséget kizáróan biztosítsa, hogy a fegyverek biztonságosak.

Mindkét stábtagot a hónap végéig fogják hivatalosan megvádolni, amit majd előzetes kihallgatások követnek. A tárgyalás kezdetének dátuma egyelőre nem ismert.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com