Hírek

Nem teljesen elégedett Scorsese a megfiatalított Robert de Niróval

Ősszel érkezik egyes mozikba és világszerte a Netflixre Martin Scorsese legújabb filmje, a The Irishman. A sztárokkal telezsúfolt film ugrál majd az évtizedekben, így több színészt is számítógéppel fiatalítanak meg. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a rendező nem elégedett a fiatal Robert de Niróval – írja az IndieWire.

Hiába várja az egész világ tűkön ülve Scorsese grandiózus gengszterfilmjét, a The Irishman még mindig az utómunkálatoknál tart, és fog is tartani még egy jó ideig. Mivel a történet nem lineárisan halad majd, jelenetek váltakoznak a múltból és a jelenből, így egy vizuális effektekért felelős csapat dolgozik azon, hogy a színészek fiatal párja is hiteles legyen. Na de elég a hitelesség?

Charles Brandt regényéből Steven Zaillian írta a forgatókönyvet, a stáb pedig olyan ikonikus színészeket vonultat fel, mint Robert de Niro, Al Pacino, Joe Pesci vagy Harvey Keitel. De mellettük szerepel még Anna Paquin, Bobby Cannavale, Stephen Graham és Paul Ben-Victor.

Olvastad már írásainkat a gengszterfilm történetéről?

A két főszereplő, de Niro és Pacino is több életkorban látható majd a filmvásznon: állítólag 30 évet ölel majd fel a The Irishman. A történet egyébként egy II. világháborús veteránról szól, aki elszegődik a maffiához, majd később szerepet is vállal Jimmy Hoffa munkáspárti vezér eltűnésében. Előbbi figurát játssza de Niro, utóbbit Pacino.

A fiatalító munkálatok azonban nemcsak bonyolultak és borzalmasan időigényesek, de egy friss interjú szerint nem is felelnek meg teljesen Scorsese igényeinek. A rendező legnagyobb problémája jelenleg az, hogy a mostanra koros színészek fiatalabb verzióinak szeme egyszerűen nem ugyanolyan intenzitással ég, nem adják át a fejében elképzelt jelenetek erejét. Ha meghagyják a színész valós időben felvett szemét, akkor kisebb képzavar keletkezhet az idősebb és bölcsebb szem és a digitálisan megfiatalított arc között. Ha azonban hozzányúlnak, akkor a teljes színészi alakítás csorbulhat.

Az biztos, hogy a kérdés nem egyszerű, de nem is egyedüli. Legutóbb Ang Lee fiatalította meg Will Smith-t a Gemini Man című alkotásban, amely szintén októberben érkezik a hazai mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés