Hírek

Nem üzemelteti tovább a Cinema City a Palace Mammut moziját

mamutA Cinema City ötéves működtetés után bezárja Mammut moziját, mert a mozihálózat és a bevásárlóközpont között sikertelenül zárult a szerződés megújításának tárgyalása. Az üzemeltetés folytatására tett törekvéseinek sikertelensége szomorú hír a cég életében, hiszen a Cinema City célja, hogy a lehető legközelebb hozza az emberekhez a minőségi szórakoztatást.

A Cinema City 2011-ben törvényes, a GVH által jogszerűnek ítélt fúzióval vásárolta fel a Palace által üzemeltetett mozikat. A mozihálózat a felvásárlást követően több lépcsőben kezdte el a volt Palace mozik felújítását. Ez nemcsak a mozik közösségi és belső tereit jelentette, hanem a digitális átállást követően a mozi teljes technikai felszerelését is. Ennek keretében történt meg a Cinema City WestEnd teljes felújítása és az Európában első 4DX mozi megnyitása mintegy 2 millió eurós beruházással. A Cinema City Duna Pláza büféje is megújult, a Cinema City Campona pedig teljes átalakuláson esett át, itt minden széket lecseréltek, új köntösbe bújt a büfé illetve a lobby, és nyílt egy új kávézó is. A felvásárolt 7 mozi közül a Mammut volt az egyetlen, amely Palace Mammut néven működött tovább. Sajnálatos módon a bevásárlóközpont üzemeltetőivel nem sikerült közös nevezőre jutni a működtetést illetően, így a Cinema City Palace Mammut moziját 2016. szeptember 11-gyel bezárja.

Ezzel párhuzamosan a mozihálózat folytatja az elkezdett felújításokat. Idén eddig Pécsett és a MOM Parkban található, Magyarország legnagyobb mozitermében cserélték ki a székeket, építették újjá a nyíregyházi mozi büféjét. A Cinema City Aréna közösségi tereiben a moziplakátokat digitális kijelzőkre cserélték, a további tervek között szerepel a VIP lobby megújítása és az IMAX terem vásznának cseréje. A következő év első feléig várható a miskolci valamint székesfehérvári Cinema City teljes felújítása. A Cinema City Győr moziban a jövő év első felében 4DX moziterem nyílik. Ezen kívül részleges büfé és/vagy pénztárfelújításon fog átesni a Cinema City Szolnok és Szombathely mozi.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés