Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Nem vicc: még egy Joker film érkezik

Jared Leto (Joker) Suicide Squad

Jared Leto játssza Jokert és Margot Robbie Harley Quinn-t az újonnan bejelentett filmben, amely így a második Joker-előzményfilm, ami előkészületben van.

Tegnap adtunk hírt egy Joker-előzményfilmről: abban egy még ismeretlen színész fogja játszani a DC történetének egyik legnépszerűbb karakterét, Martin Scorsese producer és Todd Phillips rendező (Másnaposok, Cool túra) irányításával. „Egészen biztosan nem a Suicide Squad – Öngyilkos osztag Jokere, azaz Jared Leto fogja a címszerepet alakítani” – írtuk.

A The Hollywood Reporter exkluzív cikke azonban egy második Joker-filmről adott hírt most.

Az újonnan bejelentett filmben Jared Leto és Margot Robbie folytatja, amit a Suicide Squadben elkezdett: egy őrült szerelmi történet bemutatását. Illetve „megelőzi”: a film a Suicide Squad előzménye lesz és azt mutatja be, hogyan találkozott Joker és Harley Quinn.

„Mint a Harry és Sally, bekábszerezve ”

– mondta a történetről egy bennfentes: egy krimibe oltott szerelmi történet a DC képregény-univerzumának két legnépszerűbb gyilkos főgonoszával.

A filmet Glenn Ficarra és John Requa rendezi: ők készítették az Őrült, dilis, szerelem című filmet és az NBC sikeres sorozatát, a Rólunk szól-t (This is Us). A rendezőpáros a stúdióval folytatott tárgyalások végső szakaszánál jár – írja a The Hollywood Reporter.

Úgy tudni, hogy a film a Suicide Squad folytatása után érkezik csak, tehát a harmadik mű lesz ebben a vonulatban. A Warner Bros. Az Igazság Ligája-filmek sorozatába szeretné illeszteni, azaz ugyanabban a világban játszódik, amelyikben Ben Affleck alakítja Batmant, Henry Caville Supermant és Gal Gadot Wonder Womant. (Nem minden képregényfilmjük tartozik ide, még akkor sem, ha ugyanazok a karakterek szerepelhetnek egy-egy spinoffban. Matt Reeves rendező önálló Batman-filmje például nem tartozik majd ebbe a kánonba.)

Mivel így már egyszerre két Joker-előzményfilm is előkészületben van – ráadásul a Warner Bros. erőltetett tempót diktál a jelentések szerint –, jól látszik a stúdió törekvése arra, hogy minél több film gyors legyártásával szolgálja ki a képregényfilmekre egyelőre csillapíthatatlanul éhes közönséget. A Warner nem egyetlen, összefüggő filmuniverzumot bontakoztat ki (mint a Marvel és a Lucasfilm, azaz a mögöttük álló Disney), hanem szétszórt filmekre is hajlandónak látszik. A szuperhős-filmeket követő rajongók számára nem lesz könnyű észben tartani a szétágazó és el-elszakadó kánonokat: a képregényfilmek ebből a szempontból is kezdenek magukra a képregényekre hasonlítani.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..