Hírek

Nem volt lehetetlen küldetés Tom Cruise-nak a csúcsra kerülnie

A Mission: Impossible – Utóhatás a sorozat legjobb nyitányát hozta 61 millió dollárral. Jó hétvége volt ez a kasszáknál.

A Mission: Impossible sorozat hatodik része, az Utóhatás elvileg 178 millió dollárból készült, de ez rúghat többre is a késleltetett forgatások miatt. Tom Cruise ugyanis bokatörést szenvedett a forgatáson, és emiatt el kellett napolni a film készítését, ami extra költségeket vethetett fel. Egyelőre azonban úgy tűnik, behozza az árát, és a film sikeres lehet. A kritikák és a nézői visszajelzések egyelőre szeretik: a legnagyobb akciófilmekhez hasonlítják, mások pedig a sorozat legkiemelkedőbb darabjának tartják.

Tom Cruise mellett egy másik emblematikus sztár, Denzel Washington is gyűjtögeti a pénzét saját franchise-ával. A védelmező 2. azonban eddig csak az árát hozta be, igazi hasznot még nem hajtott. Ehhez hozzájárulhat, hogy nem igazán lehet hagyatkozni a sorozat presztízsére, csupán Washington nevére.

Mission: Impossible – Utóhatás

A Mamma Mia! – Sose hagjyuk abba sem hasít annyira, mint 2008-as elődje. Már sikeres a film, és a visszajelzések is pozitívak róla, de az előző film 609 milliós összbevétele csupán ábránd marad. Végül is, ez már most jó eredmény egy 10 évvel későbbi folytatásnak – nem igaz, hogy a győztes visz mindent.

Érkezett egy szuperhősfilm is a hétvégén, amire kevesen figyeltek oda. A Cartoon Network animációs sorozatának mozis verziója, a Teen Titans Go! To The Movies a DC ifjoncaival figuráztatja ki a szuperhős blockbusterek műfaját. A könnyed hangulatú, már-már a Lego-filmek öniróniájával rendelkező és kísérletező animációt bemutató vígjátékról meglepően jó véleménnyel vannak. 10 milliós költségvetését egy hétvége alatt behozta – ez még kevés az igazi sikerhez.

Teen Titans Go! To the Movies

Míg A Hangya és a Darázs kisebb léptékkel gyűjtöget, addig A hihetetlen család 2. töretlenül hajt az 1 milliárdos összbevételig, és a Jurassic World: Bukott birodalom is belépett a 15 valaha készült legsikeresebb film közé.

Jövő héten sem kell igazán aggódnia Tom Cruise-nak:

a Barátom, Róbert Gida című élőszereplős Micimackó-film, a Sötét elmék című ifjúsági fantasy és a Budapesten is forgatott vígjáték, A kém, aki dobott engem érkezik a mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com