Hírek

Némafilmes színésznő szelleméről készít filmet Edgar Wright rendező

A Cornetto-trilógia, a Nyomd, Bébi, nyomd! és a Scott Pilgrim a világ ellen rendezője, Edgar Wright újabb izgalmas projektet jelentett be: egy halott színésznő szelleméről szól majd a Stage 13 filmes adaptációja.

Simon Rich, a Saturday Night Live egyik oszlopos írója 2018-ban jelentette meg azóta ünnepelt novellás kötetét, a Hits and Misses: Storiest. A történetek a Hollywoodban jártas alkotó élményeire épülve mutatják be a show business humoros, abszurd és önirónikus oldalát. Ezen rövidebb kalandozások egyike a Stage 13, amelyből most Edgar Wright rendez filmet a Deadline szerint.

A novella egy frappáns nyitánnyal indul: egy némafilmes filmcsillag évtizedek óta visszajár a bizonyos 13-as színpadhoz, hogy kísértse a modern kor alkotóit. Amikor azonban egy hitét vesztett rendezővel akad össze a szellem, különös kapcsolat alakul ki köztük. Talán ez a furcsa páros összeállása kell egy világsikerhez?

A Stage 13 filmváltozatának forgatókönyvét pedig maga az alkotó, Rich írja majd, úgyhogy a novella-hű adaptáció garantált. És noha a színészek listája egyelőre nem ismert, biztos, hogy megint nagy neveket akaszt majd le magának Edgar Wright.

Nem ez azonban az egyetlen érdekes és erősen várt filmje a rendezőnek: jövőre Anya Taylor-Johnson főszereplésével érkezik egy időutazós horror, amelyben a színésznő a 60-as évek Londonjában találja magát kedvenc énekes-ikonja mellett. A Last Night in Soho azonban hamar baljós thriller-horrorba fordul, amikor a lány rájön, nem is olyan egyszerű játszani az idővel. De szintén a közeljövőben érkezik egy egészestés animáció Shadows címmel, egy zenés dokumentumfilm a Sparks nevű 60-as évek végén megalakult pop duóról, és egy idén májusban megjelent sci-fi adaptációja is, a Set My Heart to Five, amelyben egy android ébred öntudatra.

Továbbá a Universal egyik legdrágább alkotását is Wright rendezi majd. A The Chain Adrian McKinley regényéből készül és egy olyan szervezetet mutat be, akik gyerekeket rabolnak el, és csak azzal a feltétellel adják őket vissza a szülőknek, ha azok is elrabolnak egy másik gyereket. Azaz, amolyan piramis játék jelleggel kényszerítik bűncselekményre a kétségbeesett párokat.

Végezetül még az is lehet, hogy a Scott Pilgrim is folytatást kap valamilyen formában. Edgar Wright tehát nem unatkozik mostanság: te melyik filmre ülsz majd be biztosan a moziba?

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.