Hírek

Nemes Jeles László első játékfilmjének gyártását támogatja a Filmalap

nemesjeleslaszlo
Nemes Jeles László

nemesjelesandras205 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap Döntőbizottsága Nemes Jeles László első játékfilmjének.

A Türelem és a The Counterpart című rövidfilmekkel jelentős sikereket elért Nemes Jeles László Saul fia címmel készülő első játékfilmje a II. világháború végén egy koncentrációs tábor végnapjaiban játszódik. Főhőse egy zsidó férfi, aki halott fiát próbálja mindenáron végtisztességhez juttatni.

A film a tervek szerint nemzetközi szereplőgárdával, európai koprodukcióban készül a Laokoon Filmgroup gyártásában. Producerei Sipos Gábor és Rajna Gábor, operatőre Erdély Mátyás lesz.

A Saul fia forgatókönyvét Nemes Jeles László a cannes-i filmfesztivál Résidence programja keretében írta, majd a filmterv 2012 nyarán a szarajevói filmfesztiválon a Living Pictures elnevezésű díjban részesült. A forgatókönyv végleges verziója a Filmalap anyagi és szakmai támogatásával készült el. A forgatás előreláthatóan ez év őszén kezdődik magyarországi helyszíneken.

A Magyar Nemzeti Filmalap működése óta összesen 28 egészestés filmalkotás gyártására adott támogatást, melyek közül 8 első játékfilm.

A nyertes pályázatok összesített listája az alábbi linken érhető el:

http://filmalap.hu/winner/wpage.php

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!