Hírek

Nemsokára érkezik Shyamalan új sorozata (előzetes!)

M. Night Shyamalan az Apple számára készített egy thrillersorozatot: a Servant novemberben érkezik.

A Servant, M. Night Shyamalan lélektani thriller sorozata november 28-án debütál globálisan az Apple TV+ szolgáltatásban – írja a Deadline.

A Servant egy philadelphiai pár életét követi, miután egy tragédiát követő gyászuk és a kettejük közötti törés egy rejtélyes erő behatolását teszi lehetővé otthonukba. Kisbabájuk elvesztése után a pár egy élethű játékbabával próbálja terápiás úton oldani a gyászt; az anya pedig úgy megszereti a módszert, hogy még egy különös dadát is felfogad a játékbaba mellé.

„Arra emlékeztet a sorozat, amikor kisgyerekeim voltak és bármiből baj lehetett bármelyik pillanatban” – mondta Tony Basgallop, a Servant eredeti alkotója. „Ügyetlen voltam, de végül túljutsz rajta és az életed abszolút megváltozik. És ha drámát írsz, a változás igenis jó dolog, így a karaktereidet kényelmetlen helyzetekbe hozhatod.

Shyamalan elmondta: egy új sorozatformát próbál ki a Servanttal. „Mindannyian 30 perces szitkomokkal nőttünk fel; hát ez pedig a szit-thriller lesz.” A rendező egy hat évados, évadonként 10 darab félórás részt tartalmazó történetet képzel el. A Servant egyetlen apartmanon belül játszódik majd.

Shyamalan egyébként mind executive producere, mind rendezője a sorozatnak. A rendező legutóbb az Üveg és a Széttörve című, nagy sikert elérő filmekkel jelentkezett; azóta általában ismét felívelő pályájáról beszélnek a filmes körökben.

Az Apple streaming szolgáltatása november elsején startol több mint száz országban. A Servant sorozatban Lauren Ambrose, Toby Kebbell, Nell Tiger Free és Rupert Grint szerepel. Itt pedig egy előzetes:

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés