Hírek

Nemzetközi dokumentumfilm- és televíziós fesztiválokon az On The Spot

on the spot

on the spotNemzetközi dokumentumfilm- és televíziós fesztiválokon versenyez Cseke Eszternek és S. Takács Andrásnak az M1-en futó műsora, az On The Spot – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája kedden az MTI-vel.

Az On The Spot sorozat izraeli telepesekről szóló epizódját a 26. Dallasi Video Fesztiválra válogatták be. A Gázában forgatott film – amely korábban a Monte-Carlói Televíziós Fesztiválon többek között a BBC és az al-Dzsazíra elől vitte el a legrangosabb európai tévés díjat, az Arany Nimfát – most bekerült a 22. német-lengyel dokumentART fesztiválra és a Prix Európára is jelölték.

A tekintélyes berlini díjért az On The Spot kategóriájában (Current Affairs) összesen 17 televíziós riport és dokumentumfilm versenyez a hétvégén. Köztük szerepel a BBC két műsora (a Panoráma és a This World sorozat egy-egy adása), a német ZDF műsora a hitelminősítő intézetekről (Die Schattenmacht) és a francia ARTE csatorna két filmje, egy a tengerek szennyezettségéről (Fluch Der Meere – Plastik), egy pedig „a világot irányító” amerikai befektetési bankról szól (Goldman Sachs, La Banque Qui Dirige Le Monde). Magyarországról az On The Spot az egyetlen tv-műsor a Prix Europa idei versenyprogramjában – emelte ki az MTVA.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com