Hírek

Nemzetközi egyetemi művészeti fesztivált rendez a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Nemzetközi egyetemi művészeti fesztivált rendez a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) február 1-je és 4. között; a 2. FACT-en (Festival Arts Cinema Theatre) hat külföldi és két magyarországi egyetem hallgatói mutatkoznak be 16 produkcióval.

Kiss Csaba, a FACT fesztivál művészeti vezetője, az SZFE osztályvezető tanára a rendezvény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az idei fesztiválnak jelentős filmes programja lesz. Az európai egyetemi színművészeti fesztiválok világában a budapesti FACT különlegessége a film és a színház együttes bemutatkozása, továbbá a társművészetek megjelenése, a díszlet- és jelmeztervező hallgatók munkáinak bemutatása.

A rendezvényre meghívást kaptak a müncheni, a prágai, a brnói, a bukaresti, a reykjaviki, a versciói és a kaposvári színművészeti egyetem produkciói, az SZFE négy előadást mutat be.

Több kísérőrendezvényt, köztük workshopot tartanak, konferencián tanácskoznak például a magyar színművészeti oktatásról, illetve a 100 éve született Fábri Zoltánról. A rendezvény filmes részének fesztiváligazgatója Enyedi Ildikó filmrendező lesz.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com