Hírek

Nemzetközi Emmy-díjas lett Lars Mikkelsen

A dán Lars Mikkelsen kapta a legjobb színész, a német Anna Schudt pedig a legjobb színésznő díját a 46. Nemzetközi Emmy-díjátadón.

A New York-i Hilton Midtownban megrendezett gálán brit, német, spanyol, belga és portugál tévés produkciók vitték el a legfontosabb díjakat. 11 színész és 10 ország produkciója került a díjazottak közé.

A Kártyavár és a Sherlock című sorozatokból ismerős Lars Mikkelsen dán színész a Herrens veje című tévésorozatban nyújtott alakításáért kapta meg az Emmyt. Anna Schudt német színésznőnek pedig az Ein Schnupfen hätte auch gereicht című életrajzi tévédrámáért ítélték oda az elismerést.

A BBC két díjat is kapott: a legjobb dokumentumfilmnek járó Emmyt a szíriai háborúról forgatott Goodbye Aleppo című produkciójáért, valamint a legjobb tévéfilm vagy minisorozat díját A narancs inges férfi című filmért, amelyet Patrick Gale írt, és amelynek egyik sztárja Vanessa Redgrave volt.

A La Casa de Papel című spanyol tévés produkció a legjobb tévédráma-sorozat Emmy-díját nyerte el. A széria Spanyolország legnagyobb rablását idézte fel, amelynek elkövetői 2,4 milliárd eurót loptak a királyi pénzverdéből.

A legjobb vígjátéksorozat Emmy-díját az izraeli Nevsu című produkció kapta, amely egy multikulturális család életét ábrázolja.

A gálán két különdíjat is átadtak. A nemzetközi Emmy igazgatóságának díját Sophie Turner Laing, a holland székhelyű Endemol Shine Group produkciós cég vezetője kapta, a nemzetközi Emmy alapítóinak díját pedig a Flash – A villám című sorozatot és a Kszi, Simon című filmet is jegyző Greg Berlanti forgatókönyvíró-rendező-producer vehette át.