Fókuszban Hírek

Nemzetközi fesztiválokon Kárpáti György Mór Gólyatábor című rövidfilmje

559053698_1280x720Két fontos európai fesztiválra is meghívást kapott Kárpáti György Mór Gólyatábor című rövidfilmje: az egyetemi táborokban történt szexuális erőszakesetek alapján készült kisfilmet a németországi Cottbusban és a spanyolországi Bilbaóban is műsorra tűzik novemberben.

Kárpáti György Mór aktuális témát bemutató rövidfilmje november 11-én a 26. FilmFestival Cottbus versenyprogramjában kezdi nemzetközi fesztiválkörútját, majd a november 18. és 25. között megrendezendő 58. Bilbao Zinebi Dokumentumfilm- és Rövidfilmfesztivál versenyszekciójában is bemutatják – közölte az MTI-vel hétfőn a film egyik producere, Osváth Gábor.

A Gólyatábor magyarországi premierjét márciusban tartották a 4. Friss Hús Budapest Filmfesztiválon.

A rövidfilm a Boddah és a Proton Cinema koprodukciójában készült, a Focus Fox közreműködésével. Főszereplői Nagy Katica és Rózsa Krisztián, producerei Horváth-Szabó Ágnes, Osváth Gábor és Petrányi Viktória, koproducerei Ferenczy Gábor és Muhi András, operatőre Hartung Dávid, vágója pedig Duszka Péter Gábor.

Kárpáti György Mór – akinek korábbi rövidfilmjeit, az Erdőt és a Provinciát számos nemzetközi filmfesztiválon bemutatták – jelenleg első nagyjátékfilmjének fejlesztésén dolgozik.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés