Hírek

Nemzetközi fesztiválokon nyert díjat a Londoni színek

A közmédia Londoni színek című sorozatának az M1-en és az M2-n bemutatott, Berki Krisztián tornászról szóló portréfilmje nyerte a Los Angeles-i All Sports Filmfesztivál Super Short Documentary kategóriadíját. Az elismerést Zentai Nóra, az MTV Zrt. munkatársa vette át november 11-én.

A Londoni színek című, a sorozatból készült 16 perces összeállítás – amelyet a magyar nézők az olimpiai megnyitó felvezető műsorában láthattak az M1-en – különdíjat kapott az oroszországi Lipeckben októberben rendezett IX. International Ficts Fesztiválon is, az indoklás szerint az olimpiai eszme ötletes megvalósításáért. Ezt az epizódot Zentai Nóra, Nagy András, Varga András, Szirti Anina, Németh Gábor Péter és Marjai András jegyzi.

A Lipeckben díjazott produkció helyszíne egy játszótér, ahol a szemünk láttára bontakozik ki egy szerelmi dráma. A történetben egy kisfiú nem vesz tudomást egy kislányról, aki ezért megpróbálja őt féltékennyé tenni. A gyengéd érzelmek mellett a sport játssza a másik főszerepet, hiszen a produkcióban szereplő öt gyermek mindegyike sikeres sportoló szeretne lenni. Álmuk szerencsére valóra vált, hiszen sorsuk a londoni olimpián ismét összefonódott.

Az MTVA gyártásában készült Londoni színek portrésorozat Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívóról készült része a Legjobb sportoló kategóriában versenyez a Golden Rings Awards – London 2012 fesztiválon, amelyet az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervez. A díjátadót november 29-én tartják Lausanne-ban – közölte az MTVA.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés