Hírek

Nemzetközi filmes sikerek a Werk Film Akadémián

Wendys Shorts Best Short DramaA Werk Film Akadémia tavaly végzett hallgatója, Gál Sándor sikert sikerre halmoz a világ rangos filmes szemléin vizsgafilmjével, a Lépj tovább című alkotással. A California Viewers Choice Awards-on a legjobb mellékszereplő kategóriájában diadalmaskodott, az International Independent Film Awards őszi szekciójában ezüst győztessé nyilvánították, és a Wendy’ Shorts-on a legjobb külföldi rövidfilm díját hozta el.

Gál Sándor 2015-ben végezte el a Werk Film Akadémiát, majd pályázott filmes seregszemléken és mindegyiken díjazták, vagy épp beválogatták a legjobbak közé. Magyarországon a X+I. Göcsej Filmszemlén 3. helyen végzett az alkotás.

A Werk Film Akadémia elsősorban nem művészeket, hanem szakembereket képez. A filmkészítés technikáit elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül ismerheti meg minden film iránt érdeklődő, kreatív ember. A WFA ezért korosztálytól függetlenül az érettségizőket, a filmszakma iránt érdeklődő idősebb generációt, és a már filmes tapasztalattal rendelkezőket is várja.

Olvasd el interjúnkat a rendezővel!

A kurzusokon a hallgatók az előadások és gyakorlatok alkalmával megismerhetik a filmforgatás menetét, a produkciók előkészítésének fontos fázisait, a különböző szekciók munkáját, egymáshoz fűződő viszonyát, megtapasztalják  meghozott döntéseik következményeit, az utómunkán át egészen a bemutatóig. Az elméleti oktatás mellett a forgatásokon  tapasztalt filmes szakemberekkel kerülnek közvetlen munkakapcsolatba.

Cél, hogy a WERK-ben végzett hallgató egy produkcióban, stábban önállóan, szakszerűen tudja ellátni feladatát. Cél, hogy a  WERK-ben végzett hallgató, amennyiben ambíciót és tehetséget érez magában, tudja, hogy milyen szakmai fogásokat, technikákat alkalmazzon, és milyen fórumokhoz forduljon egy-egy projekt megvalósításához.

Hirdetés

Hirdetés