Hírek

Nemzetközi fődíjat kapott egy magyar elsőfilm Hámori Gabriella főszereplésével

A Legjobb tudomásom szerint elhozta a fődíjat a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon. A magyar elsőfilm Hámori Gabriella és Bodolai Balázs alakításával utasította maga mögé a mezőnyt. Nézd meg az előzetest most!

Újabb hazai filmes siker a láthatáron: ezúttal egy magyar elsőfilmnek örülhetünk, amelyet Lőrincz Nándor és Nagy Bálint jegyeznek. A Legjobb tudomásom szerint című alkotást ráadásul egy Oscar-díjas zsűrielnök választotta a legjobbnak.

A Riviera Nemzetközi Filmfesztivál fődíját elhozó darab főszerepében Hámori Gabriella és Bodolai Balázs látható.

A történet egy érzékeny párkapcsolati dráma, amely a nemi erőszakra van kihegyezve. A különleges film azonban ezúttal nem a nő, hanem a férfi szemszögéből mutatja be a történéseket. Most a féltő férj oldaláról láthatjuk azt, milyen nehéz és hosszú menet is feldolgozni egy szexuális bántalmazást.

A Legjobb tudomásom szerint pedig még az örökbefogadás tematikáját is beleszövi a dologba, hiszen a megrázó történések és az ezt követő kapcsolati válság a két fél között nagyban kihat majd a döntéshozásra.

A film tavaly a Tallini Fekete Éjszakák című filmes seregszemlén is szerepelt, ahol egyenesen ő nyitotta az eseménysorozatot.

Az újabb sikeres magyar elsőfilm várhatóan 2021 telén kerül majd a hazai közönség elé a Budapest Film forgalmazásában.

De addig sem kell nélkülöznünk a jobbnál jobb magyar darabokat! Hiszen az idei Magyar Mozgókép Fesztivál keretein belül június végén másik 8 hazai munka premierjét láthatjuk majd a mozikban. Köztük olyan filmekkel, mint a Toxikoma, a Természetes fény vagy az Űrpiknik.