Hírek

Nemzetközi siker a Fehér Isten

FeherIsten_jelenetfoto-6A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál rangos Un Certain Regard kategóriájának győztes filmje, a Fehér Isten (16) (hazai bemutató: június 12.) óriási nemzetközi népszerűségnek örvend.

Több rangos médium is elismerően nyilatkozik Mundruczó Kornél thrilleréről: a The New York Times kritikusa szerint „egy szenvedélyes, gyönyörű magyar történet”, a Sight & Sounds szerint „izgalmas és vakmerő”, a Variety „igazi mesterműként” emlegeti a filmet, a Guardian pedig „a Majmok bolygója távoli rokonaként” jellemzi Mundruczó Kornél legújabb filmjét.

Cannes-ban nem csupán a nemzetközi sajtó lelkesedett a filmért, de a külföldi forgalmazók is a Fesztivál egyik legizgalmasabb alkotásának találták a Fehér Istent. A Palm Dog-díj nyertes Hágen és Lili (az elsőfilmes Psotta Zsófia alakításában) izgalmas történetét egyre több ország vásárolja meg moziforgalmazásra: Franciaország, az Egyesült Királyság, a Benelux államok, a skandináv országok, Spanyolország, Görögország, Csehország, Szlovákia. Taiwan és Dél-Korea forgalmazóival sikerült már megállapodni és folyamatosan érkeznek az újabb megkeresések.

A nemzetközi lelkesedést a Variety cikke foglalja össze a legjobban, miszerint „Mundruczó Kornél hatodik és egyben legjobb alkotása” egy valódi egyetemes történet, amely minden néző számára értékes és elgondolkodtató üzenetet hordoz.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!