Hírek

Te is csökkentheted a Netflix adatforgalmat néhány kattintással

Netflix

A Netflix és a YouTube is korlátozza adatforgalmát egész Európában legalább egy hónapig.

Egy csütörtöki bejelentés szerint a koronavírus miatt kialakult példátlan helyzet miatt a Netflix Európai Uniós tisztviselők kérésére azt tűzte ki célul, hogy az elkövetkező 30 napban 25%-kal csökkenti az általa generált adatforgalmat egész Európában. (Az átmeneti lépések feltehetően elsősorban a képminőséget érintik majd.)

A koronavírus-járvány miatt a digitális oktatás, a távmunka, illetve a fokozott híréhség drasztikusan megnövelte a telekommunikációs hálózatok forgalmát. A streamingóriás ezért a stabil internethasználat érdekében elsőként jelentette be, hogy lépéseket tesz az adatforgalom ideiglenes korlátozásának érdekében. Miközben továbbra is jó minőségű streamelést biztosítanak.

Habár számos részlet jelenleg még homályos, azt tudjuk, hogy a felhasználók néhány kattintással maguk is csökkenthetik az általuk generált adatforgalmat.

Mit jelent ez pontosan? Alapértelmezett videó felbontásban történő streamelés esetén a Netflix óránként körülbelül 1 GB adatforgalmat generál. HD felbontásban ez a mennyiség körülbelül 3 GB. A saját profilon belül ez egészen egyszerűen átállítható.

A Netflixnek jelenleg körülbelül 51 millió felhasználója van Európában, azaz néhány intézkedés jelentősen csökkenthet a terhelésen. A YouTube pedig szintén bejelentette, hogy korlátozásokat tervez.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya