Hírek

Te is csökkentheted a Netflix adatforgalmat néhány kattintással

Netflix

A Netflix és a YouTube is korlátozza adatforgalmát egész Európában legalább egy hónapig.

Egy csütörtöki bejelentés szerint a koronavírus miatt kialakult példátlan helyzet miatt a Netflix Európai Uniós tisztviselők kérésére azt tűzte ki célul, hogy az elkövetkező 30 napban 25%-kal csökkenti az általa generált adatforgalmat egész Európában. (Az átmeneti lépések feltehetően elsősorban a képminőséget érintik majd.)

A koronavírus-járvány miatt a digitális oktatás, a távmunka, illetve a fokozott híréhség drasztikusan megnövelte a telekommunikációs hálózatok forgalmát. A streamingóriás ezért a stabil internethasználat érdekében elsőként jelentette be, hogy lépéseket tesz az adatforgalom ideiglenes korlátozásának érdekében. Miközben továbbra is jó minőségű streamelést biztosítanak.

Habár számos részlet jelenleg még homályos, azt tudjuk, hogy a felhasználók néhány kattintással maguk is csökkenthetik az általuk generált adatforgalmat.

Mit jelent ez pontosan? Alapértelmezett videó felbontásban történő streamelés esetén a Netflix óránként körülbelül 1 GB adatforgalmat generál. HD felbontásban ez a mennyiség körülbelül 3 GB. A saját profilon belül ez egészen egyszerűen átállítható.

A Netflixnek jelenleg körülbelül 51 millió felhasználója van Európában, azaz néhány intézkedés jelentősen csökkenthet a terhelésen. A YouTube pedig szintén bejelentette, hogy korlátozásokat tervez.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..