Hírek

A Netflix cyber thriller sorozata, a Clickbait, a közösségi média sötét oldalát mutatja majd meg

A Netflix nyolcrészes, Clickbait című sorozatában megmutatja a nézőknek a közösségi média sötét oldalát.

Hagyományos értelemben Clickbait az, amit egyszerűen meg kell nézned: a szenzációhajhászás magasfoka. Ez már utal arra, hogy milyen irányból fog a Netflix sorozata a közösségi média témája felé közelíteni.

A tervek szerint a karakterközpontú széria a közösségi média legveszélyesebb hatásait tervezi majd sorra venni, amelyek között kiemelt helyen szerepel majd a valós „én” és a virtuális identitás között egyre növekedő távolság.

A stand-upos Hannah Gadsby Nanette-jét, a természetfeletti Tidelands című sorozatot, aminek a főszerepében Charlotte Best és Elsa Pataky látható és a Lunatics című áldokumentum sorozatot követően a Clickbait lesz a negyedik eredeti gyártás a Netflix ausztrál listáján, ahol a streaming óriás két hónapja első irodáját is megnyitotta.

A sorozat producere a The Slap és The Family Law révén ismert Tony Ayres lesz majd, aki jelenleg a Stateless című sorozaton dolgozik, a főszerepben Cate Blanchettel. A rendezői székben A gépészt jegyző Brad Anderson ül majd. A stáblistán pedig már szerepel a többek között a Harry Potter-sorozat és a Volt egyszer egy Hollywood révén ismertté vált David Heyman neve is.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..