Hírek

A Netflix szépen csendben döntögeti a rekordokat

A Netflix vezetősége október 16-án egy interjúban ismertette 2019 harmadik negyedévének eredményeit. Mindez azért különösen izgalmas, mert novemberben a feje tetejére fog állni a streaming szolgáltatások világa. A szolgáltató azonban már javában készül az átrendeződésre.

A nyilvánosságra hozott eredmények szerint 6.77 millióval nőtt a streaming óriás előfizetőinek száma a szeptember végével záruló negyedévben, ami habár jellemzően valamivel alatta van az elemzők által előre jósolt növekedésnek, még mindig rekordnak számít. Összehasonlításképpen: 2018 ugyanezen időszakában 6.07 millióval növekedett a Netflix előfizetőinek száma.

A közel 40 perces riport során pedig a Netflix vezetősége arra is kitért, hogy hogyan látják a streaming verseny jelenlegi állását.

Novemberben két nagy volumenű új szereplő lép be a streaming piacra, ekkor indul el a Disney+ és az Apple TV+, lényegében egyszerre. A gyakorlatilag évekig tartó csend után felbukkanó versenytársak megjelenésének szokatlan időzítésére egyébként Reed Hastings CEO is kitért a riport során egy gondolat erejéig. Hastings egyébként tegnap a Disney+ streaming platformot jelölte meg fő kihívóként, habár megjegyezte, hogy bizonyára az Apple TV+ is jelentkezik majd néhány jó műsorral. Kitért arra is, hogy elképzelhetőnek látja, hogy több győztese is legyen ennek a versenynek.

Az átalakulási folyamat következő szakaszát a WarnerMedia érdekeltségébe tartozó HBO Max  2020 tavaszára időzített indulása, illetve a Peacock megjelenése jelenti majd.

A Business Insider által közölt adatok alapján a Netflix az időszak során 1.47 dollárt keresett egy részvénnyel. Ez a szám a tavalyi évben 0.89 dollár volt. A következő negyedévre vonatkozó jóslat pedig alsó hangon 7.6 milló új előfizetőt ígér a streaming óriás számára.

A szolgáltatásba az utolsó negyedévben érkező premierek listája pedig felettébb izgalmas. Csak a novembert nézve is látszik, hogy a Netflix mindent megtesz annak érdekében, hogy követőit a képernyők elé szegezze.

Többek között a hónap során érkezik a The King olyan színészekkel az élvonalban, mint a főszerepet alakító Timothée Chalamet, Robert Pattinson és Joel Edgerton, Susanna Jones thrillerének adaptációja az Earthquake Bird Alicia Vikanderrel a főszerepben és Martin Scorsese 3 és fél órás epikus gengszter-drámája, a The Irishman is.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com