Hírek

A Netflix moziba (is) küldi a filmeket

A Netflix bizonyos sikerfilmjei moziforgalmazást is kapnak az online elérhetőség előtt.

A Netflix  legújabb terve szerint a nagy díjakra esélyes filmeket egyszerre teszi elérhetővé mozikban és online forgalmazásban. A kérdés persze felmerül, hogy miért fizetnének az emberek a mozijegyért, amikor a film csupán egy kattintás után elindul otthonukban?

Bizony, itt egyedül a moziélmény érvényesülése a magyarázat. Habár ez korunk nagy kérdése, hiszen amíg sokan ragaszkodnak a pótolhatatlan moziélményhez, mások az otthoni mozizás kényelmére voksolnak.

Mégis, úgy tűnik, hogy a Netflix ezúttal mindkét tábort figyelembe veszi, és bizonyos filmeket egy limitált időkereten belül a mozikba is eljuttatja az online premier előtt.

Ezen bizonyos filmek közé tartozik a Alfonso Cuarón Roma című alkotása, a The Ballad of Buster Scruggs ami egy hatrészes westernantológia a Coen-fivérektől, illetve a Bird Box Sandra Bullock főszereplésével.

Ezzel többek között növeli a filmek box office helyezését, és az Akadémia figyelmét is nagyobb eséllyel felkelti. Ez a kompromisszum azonban nem elégíti ki a moziforgalmazók igényeit, akik ragaszkodnak a kilencven napos kizárólagos forgalmazási időszakhoz.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar nyelv és irodalom szakon. 2008 óta publikál, 2011-ben Országos Diákzsűri tag volt. Jelenleg egy tajvani egyetemen tanul. A Nagyítás rovatot vezeti. kellermirella@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..