Hírek

Netflix-sorozat lesz az Édentől keletre – főszerepben Florence Pugh

Florence-Pugh-Edentol-keletre-Don't-Worry-Darling

James Dean ikonikus filmje, az Édentől keletre Netflix-sorozatként tér vissza és az egyik kulcsszerepre már ki is választották Florence Pugh-t.

Sorozatként tér vissza James Dean legendás filmje, az Édentől keletre. A Netflix úgy döntött, kezelésbe veszi John Steinbeck klasszikus regényét és minisorozatot kreál belőle. A forgatókönyvet Zoe Kazan írja. Kazant színészként ismerhettük meg olyan filmekben, mint a Rögtönzött szerelem, és a Buster Scruggs balladája. A Collider értesülései szerint,

az Édentől keletre adaptációjában az antihősnő Cathy Ames szerepére Florence Pugh-t castingolták.

Steinbeck regényét 1952-ben publikálták. Magyarra Szinnai Tivadar fordította. A regény egyfajta Káin és Ábel történet modern köntösben. A történetben két család története bontakozik ki. Steinbeck a Trask fiúk (Aron és Cal) kapcsolatát mutatja be egymással, apjukkal, és gonosz anyjukkal. A sorozat a könyv témáit igyekszik majd feleleveníteni beleértve a traumák feldolgozását, a szerelmet, az árulást és a szabad akarat gondolatát.

Zoe Kazan kiváló választásnak tűnik az adaptációhoz, ugyanis az 1955-ös film rendezője a nagyapja, Elia Kazan volt.

James Deant Cal Traskként ebben a filmben láttuk először főszerepben. Pugh számára izgalmas feladat lehet, hogy felnőjön a rá osztott szerephez, hiszen Jo Van Fleet ’55-ös alakításáért Oscart kapott.

Mindenesetre Florence Pugh-t sem kell félteni, hiszen egy Oscar-jelöléssel már ő is büszkélkedhet a Kisasszonyokban nyújtott alakításáért. Greta Gerwig filmje előtt közvetlenül a Fehér éjszakákban nyújtott remek alakítást. 2021-ben a Marvel is felfigyelt rá (ahogy az mostanában a színészek többségére igaz) és a Fekete özveggyel belépett a szuperhősök moziuniverzumába. Yelena aztán a Sólyomszem sorozatban is visszatért. A színésznővel a jövőben számos alkalommal találkozunk majd. Szeptemberben érkezik a Don’t Worry Darling Olivia Wilde rendezésében, majd a The Wonder és A Good Person című filmek után Pugh Christopher Nolan Oppenheimer című filmjében is szerepelni fog.

Kazan korábban íróként dolgozott a Fejbenjáró bűn és a Vadon című filmeken. Az Édentől keletre sorozatváltozata lesz az első kisképernyős írói munkája.

A Netflix sorozatához a casting még csak most kezdődik, illetve még a rendezői szék is kiadó.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
1 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!