Hírek

Netflix-sorozattal készül a Vonat Busanba – Zombi expressz rendezője

Yeon Sang-ho, a 2016-os, Vonat Busanba – Zombi expressz című dél-koreai zombihorror és a készülőfélben lévő Peninsula alkotója ezúttal a Netflixszel összedolgozva egy animációs sorozattal áll elő, amely a Hellbound munkacímet viseli – írja a Collider.

A sorozat ötletét a koreai Hell című webtoon adta (webtoon: kifejezetten internetes megjelenésre szánt „webképregények”, amelyek 2003 körül futottak be Dél-Koreában). Az alapsztori szerint a társadalomban káosz lesz úrrá, amikor természetfeletti lények jelennek meg és száműzik pokolra az embereket. Ha ez még nem lenne elég, a lények felbukkanását egy új vallási csoport az isteni akarat megnyilvánulásaként értelmezi.

A Peninsula a Vonat Busanba világát bővíti tovább

Egyelőre nem teljesen világos, hogy a Hellbound pontosan milyen technikával készül, az azonban biztosnak tűnik, hogy Sang-ho együttműködik az illusztrátor Choi Gyu-seokkal, akinek már komoly tapasztalata van a webtoonok sorozattá alakításában. Ráadásul a szériát a koreai Lezhin Stúdióban fogják előállítani, aminek kifejezetten a webtoonok filmekké és videójátékokká alakítása a fő profilja.

Már most látszik, hogy nem olyan alkotásról van szó, ami minden sarkon – vagy minden streamingcsatornán – szembejön. Viszont

a Vonat Busanba sikerét és a Netflixszel való együttműködést számításba véve könnyen elképzelhető, hogy egy nem csak szokatlan, de izgalmas és ígéretes eredményt fogunk kapni a Hellbound képében.

Sang-ho finoman szólva sem újonc az animációs alkotások terepén. Ő a rendezője a teljesség igénye nélkül a Szöul, végállomás, a The Window, a The Fake, a Senior Class és a The King of Pigs című animációknak is.

Németh Míra

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya