Hírek

New York állam eddigi legnagyobb filmes szerződését kötötte meg a Disneyvel

DefendersNew York államban forgatja a Walt Disney vállalat és a Marvel stúdió a Netflix számára készülő Defenders című új szuperhőssorozat négy szériáját: a 200 millió dolláros produkció több ezer új munkahelyet teremt.

A New York állam kormányzója, Andrew Cuomo, a Disney, a Marvel és a Netflix által csütörtökön ismertetett szerződés szerint hatvan egyórás filmből álló sorozat készül. A felvételeket idén nyáron kezdik meg, a sorozat premierjére 2015-ben kerülhet sor. A projekt ismertetői a filmeknek köszönhetően mintegy háromezer új álláshellyel, ebből legalább 400 teljes munkaidős foglakoztatással számoltak – ismertette a Deadline.com filmes portál.

Cuomo kormányzó „New York állam történetének legnagyobb filmes és tévés projektjeként” beszélt a létrejött megállapodásról.

Robert A. Iger, a Walt Disney vállalat főnöke azt ígérte, hogy a Netflix vezető internetes tévécsatorna számára készülő sorozat a munkahelyteremtésen kívül sok millió dollárt pumpál majd közvetlenül a New York-i gazdaságba.

A Defenders négy Marvel-képregényhős, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és Iron Fist kalandjairól szól. A Netflixet képviselő Ted Sarandos arról beszélt, hogy a Defenders szereplői klasszikus New York-i hősök, okosak, leleményesek, és mindig készek kiállni a jó ügyért. „Örülünk, hogy Cuomo kormányzónak köszönhetően hazai pályán születhetnek a róluk szóló filmek” – fűzre hozzá.

A tavalyi év során összesen 183 filmes produkció – 124 film, 33 tévéműsor és 26 sorozatnyitó epizód – folyamodott New York-i forgatásért.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya